Zapisnik Roditeljskega sestanka z dne 12. januarja 2016

Mag. Jani Prgić nam je na preprost, zanimiv in pomenljiv način nastavil ogledalo delovanja in ravnanj ter nam dal kopico idej za življenje nad črto. Sprašujem se, zakaj je bila udeležba staršev tako slaba.Zapisnik Roditeljskega sestanka z dne 12. 1. 2016

V torek, 12.1.2016, smo imeli roditeljski sestanek z zgovornim naslovom, kot ga berete:

+++

Izvedel ga je Jani Prgić, slovenist, kulturolog, socialni delavec in mag. socialne pedagogike, NLP trener, direktor Centra Mi iz Zabukovice pri Žalcu. Predavatelj nam je odstrl preprosta pravila človeškega življenja, ravnanja in odzivanja, ki hitro postanejo način življenja in preprečujejo človekov napredek in razvoj.

Gre shemo, ki ponazarja  življenje /  človekove reakcije pod in nad črto :

ODGOVORNOST

IZBIRA

________________________

OPRAVIČEVANJE

KRIVEC

ZANIKANJE

VDAJA

Dlje, ko je človek pod črto, težje se izkoplje iz tega. Potrebno je iskati rešitve, ne kopati po problemu. Za življenje nad črto se je potrebno odločiti, spremeniti navade, kar ni preprosto.

Predavatelj nam je postavil ogledalo, kako radi vztrajamo na istem, kljub temu, da ne dosegamo rezultatov. Opozoril je na nevarnost kvarnega vpliva “parentoidnega blenditisa” (ko smo starši slepi za napake in slabo vzgojenost svojih otrok).  Pojasnil nam je tudi, da smo starši odgovorni za to, da naše otroke pravi čas “brcnemo” od sebe, še preden postanejo čustveni invalidi – nesamostojni, brezdelni, odvisni od staršev in se brezciljno, brez družin starajo ob starših, nezmožni lastnih odločitev, samostojnosti, neodvisnosti.

Izjemno zanimive predstavitve priznanega strokovnjaka se je udeležilo premalo staršev: 37 od 350 vabljenih.

Srečanje smo zaključili ob 19. uri.

 

Ta vnos je bil objavljen v Aktualno, Starši - šola, Starši - vrtec. Zaznamek za trajno povezavo.