ZAKLJUČEK PEŠBUSA IN PROMETNI DAN, petek, 28. 9. 2018

Ob zaključku zadnje letošnje vožnje Pešbusa se je vseh 60 učencev in 21 spremljevalcev zbralo pred šolo. Zaključne prireditve sta se udeležila tudi podžupan Občine Šmarješke Toplice Sandi Pavlič ter Barbara Simonič z Ministrstva za okolje in prostor.

Ravnateljica in podžupan sta se vsem udeležencem zahvalila za sodelovanje in jih nagradila s priznanjem za udeležbo ter dežnikom in pelerino. 20 učencev je zbralo vseh deset žigov, zato so prejeli še sladko nagrado.

Dogodek, zaznamovan z dobro voljo in nasmejanimi obrazi, je postregel tudi z željo, da se projekt nadaljuje, saj si učenci želijo v šolo hoditi peš.

Prometni dan smo obogatili še s simulatorji Agencije za varnost prometa, s katerimi so se na šolskem igrišču srečali in jih preizkusili vsi učenci.

Glavni namen Pešbusa je bilo organizirano spremstvo otrok v šolo, kjer so jih spremljevalci v skupinah, peš pospremili po začrtanih poteh, označenih postajah in po stalnem urniku. Otroci so tako vsak dan naredili nekaj za svoje zdravje, na sprehodu so se družili z vrstniki, ves čas pa so bili v spremstvu odrasle osebe.

V vidika vzgoje za varno mobilnost in kulturno vedenje v prometu pa je najpomembnejše dejstvo, da otroci s premagovanjem krajših razdalj v okolju, ki ga poznajo, postopoma osvajajo prometne predpise in pravila vedenja ter postajajo suvereni udeleženci v prometu.

Ta vnos je bil objavljen v Novice 2018. Zaznamek za trajno povezavo.