Zaključek bralne značke z besedo in pesmijo Adija Smolarja

V četrtek, 13. 4. 2023, je v telovadnici naše šole potekal zaključek slovenske bralne značke S knjigo v svet ter zaključek naše Sončkove bralne značke, katero opravljajo učenci, ki si želijo še več branja. Zelo dobro jim je šlo.

Letos se nam je pridružil slovenski kantavtor, pesnik in pisatelj Adi Smolar, ki je z nami na prireditvi delil in pel lepe in tople besede, ki naj bi mlade bralce spodbujale k branju še naprej, predvsem pa je delil z nami zavedanje, da je poleg znanja potrebno imeti tudi srce na pravem mestu.

Prireditve so se udeležili vsi učenci šole ter njihovi učitelji in mentorji, ki so mlade bralce spremljali in spodbujali pri branju skozi celo šolsko leto.

Na začetku prireditve smo prisluhnili, kaj pravijo naši mladi bralci o branju in zakaj menijo, da je branje pomembno. Tako so dejali: ˝Radi beremo zato, ker si širimo besedni zaklad, smo bolj razgledani, si pridobimo znanje, ker si razvijamo domišljijo, ker so knjige zanimive. Radi beremo, ker nas knjige sproščajo, ker so poučne in zabavne …in da pridemo do konca zgodbe.˝

Sledila je slavnostna podelitev priznanj po oddelkih in razglasitev zlatih bralcev, ki so vestno opravljali bralno značko v vseh devetih razredih. Nato smo budno spremljali besede Adija o pomenu dela, pomenu učenja, o sprostitvi in pomenu delati dobro. Besede dobrih vrednot smo skupaj z Adijem Smolarjem tudi zapeli, zaploskali, se objeli in zaplesali.

Svoj obisk je naš gost zaključil v knjižnici, kjer so ga učenci radijskega krožka z njim opravili intervju. Več podrobnosti izveste iz intervjuja samega.

Ker lepa beseda lepo mesto najde, naj pomen njegovih besed najde svoje mesto tudi pri nas.

Iskrene čestitke vsem bralcem

Ta vnos je bil objavljen v Novice 2023. Zaznamek za trajno povezavo.