Vrednote – okno v svet, projekt Rastoča knjiga 2023 na OŠ Šmarjeta

Leto se je obrnilo, kot se obrača naša Marjetka okrog svoje osi. Vztrajno, a počasi. Projekt Rastoča knjiga, ki smo ga na OŠ Šmarjeta že čisto posvojili in vzeli za svojega, tudi obrača sedmi list v svoji knjigi. Za pravljično sedmo številko smo želeli obogatiti prazne šolske stene, zato so učenci pri likovnem snovanju pod mentorstvom učiteljice Vide Cizel izdelali plakate, ki jih lahko občudujete v naši jedilnici. Za sedmo obletnico – sedem plakatov – sedem vrednot. Veliki plakati v mozaični tehniki predstavljajo vrednote: mir, sreča, prijateljstvo, kulturna dediščina, razvoj, znanje, zdravje.

Našo Marjetko, kip projekta Rastoča knjiga, pa smo podložili z novo ploščo, ki nosi napis, ki simbolizira letošnjo dodano vrednost: vrednote – okno v svet.

Obletnico smo v četrtek, 16. 11. 2023, obeležili s prireditvijo v šolski jedilnici, kjer je nekaj besed o kipu in nastanku povedal tudi kipar, gospod Franci Kocjan.

Sporočilo vseh nastopajočih bi lahko zajeli v eno samo misel: Če bi vsi živeli v skladu s pozitivnimi vrednotami, bi bil svet lepši in prijaznejši.

Vabilo na prireditev

Mediji o prireditvi (povezava, povezava)

Uradni sponzor projekta:

Zavarovalnica Triglav, d.d.

Ta vnos je bil objavljen v Novice 2023. Zaznamek za trajno povezavo.