Teden družine in palačinke

Na prvi dan tega tedna, 15. 5. 2017, smo obeležili Mednarodni dan družine, sicer pa je cel teden od 15. do 21. maja posvečen družini. Po Sloveniji in drugod po svetu se odvijajo različni dogodki, kulturne ustanove pa brezplačno odpirajo svoja vrata – namen vseh je skupen: povezati družinske člane, omogočiti jim vsaj nekaj skupnih, prijetnih in nepozabnih trenutkov.

Na naši šoli smo se odločili, da učence in njihove starše povabimo k sodelovanju na sladkem natečaju. “Lotite se družinske peke palačink in se pofotkajte!” se je glasilo navodilo. In tako je kar nekaj družin iz šmarješkega šolskega okoliša v tem tednu peklo to sladko dobroto. Na natečaj se je odzvalo 59 učencev oz. 44 družin in po slikah sodeč so si nekateri iz te peke priredili pravo domačo zabavo.

Kot smo obljubili, smo prejete fotografije natisnili in jih razstavili pri dežurnem učencu. Sladko nagrado za najbolj aktiven družinsko-palačinko-pekarski razred si je zaslužil 2. a, v katerem so bili skoraj vsi učenci v tem tednu siti palačink. Bravo!

Verjetno v kakšni družini niste uspeli sodelovati zaradi preobilice obveznosti, ki nas vežejo vsakodnevno. Žal se to dogaja pogosto in večini izmed nas. A ne pozabite nase in na svojo družino – naj bo skupnih trenutkov čim več. Morda pa si uspete utrgati nekaj časa in peko opravite ali celo ponovite v naslednjih dneh.

Ob pošiljanju fotografij mi je ena od mamic pripisala misel, s katero bom zaključila: “Tako malo je potrebno za družinsko srečo, včasih so dovolj že palačinke.”

Pa dober tek!

Ta vnos je bil objavljen v Aktualno. Zaznamek za trajno povezavo.