NISI SAM – Pismo drobne pozornosti

V mesecu novembru smo se pridružili natečaju OZRK Novo mesto Nisi sam – Pismo drobne pozornosti. Z natečajem so na Rdečem križu želeli učence spodbuditi k pisanju starejšim, ki so  zaradi ukrepov povezanih s preprečevanjem epidemije, vse bolj osamljeni. Obenem pa je bila to tudi dobra priložnost za krepitev medgeneracijske povezanosti.

Odziv je bil res velik. Sodelovalo je večina učencev od drugega do devetega razreda, pa tudi otroci v vrtcu.

Napisali smo 248 pisem, jim polepšali s fotografijami in risbicami ter dodali še kakšno pesmico ali šalo za povrh.

Predvsem pa smo s pismi poslali veliko objemov, nasmehov, dobrih želja  ter spodbudnih besed in velikokrat pripisali, da bomo veseli odgovora.

Pisma smo v šoli natisnili, jih vložili v pisemske ovojnice, opremili z nalepkami  in odnesli na Rdeči križ.  Tam jih  bodo priložili darilom, ki  jih v prazničnem času  prejmejo vsi starejši od 79 let na območju OZRK Novo mesto, torej tudi v naši občini.

Učiteljica Mojca Pacek je ob rob sodelovanja na natečaju zapisala, kako pomembno se ji zdi, da imajo otroci priložnost, da lahko pomagajo in se naučijo, da največ štejejo dobra dela za katera nihče ne ve in za katera nam nihče  ne ploska. In taki projekti nam omogočajo prav to.

Zato hvala tudi gospe Nuši Rustja, prostovoljki pri OZRK Novo mesto in pobudnici natečaja Nisi sam – Pismo drobne pozornosti, ob katerem smo lahko naše otroke učili prostovoljstva in srčnosti.

Za konec pa še misel sv. Miklavža, ki nas bo obiskal v teh dneh: »Če bi vsak delil, kar ima, bi vsi imeli dovolj.«

Poskušajmo biti tudi mi kdaj pa kdaj kot Miklavž  in tistim, ki imajo manj od nas, z drobnimi pozornostmi polepšajmo dan.

Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.