MEDGENERACIJSKA VAS – BAZAR IGRE NEKOČ IN DANES

V torek, 8. 5. 2018,  je petnajst prostovoljcev iz naše šole sodelovalo na bazarju Igre nekoč in danes, ki so ga organizirali na OZRK Novo mesto. Bazar je potekal pred Humanitarnim centrom na Drski.

Namen medgeneracijske vasi je bi, da prisluhnemo številnim izkušnjam  naših babic in dedkov, ki so jih pripravljeni deliti z nami. Le čas si moramo vzeti za poslušanje, saj, kot so pomenljivo zapisali na OZRK, »Brez starega ne zraste mlado.« Dopoldne je potekalo v prijetnem druženju in igranju z učenci še iz sedmih okoliških šol, ki so predstavljali igre številne igre iz »starih časov«. Preskusili smo se lahko  v ristancu, zbijanju koze, gumitvistu, zatrobili smo lahko na rog iz leskovega lubja, hodili na hoduljah, lovili ribice, se šli Ljubljana, Zagreb, Beograd in gnilo jajce, zaplesali Bela, bela lilija.

Naši prostovoljci so se predstavili z igro špana, kamenčkanje, izdelali smo lesenega konjička, šivali pa smo tudi medvedke in  se žogali z žogami, ki smo jo sešili iz odpadnega blaga in starih nogavic. Dedek Line Gorenc pa je izdelal tudi več vrbovih piščali, na katere so obiskovalci lahko zapiskali. Pripravili pa smo še nekaj drugih igrač, ki si jih lahko ogledate na razstavi v avli šole. Ob koncu bazarja pa so podelili še nagrade najboljšim z natečaja za razglednice Ker nam je mar.

Prejeli so jih tudi štirje naši učenci: Špela Blažič, Irena Prešeren, Andreja Malenšek in Leon Kotar. Razglasili pa so tudi naj prostovoljca. To je postal naš Nejc Hočevar (Radulja), na kar smo še posebej ponosni.

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo.

Več o dogodku si lahko preberete na spletnem Dolenjskem listu.

Ta vnos je bil objavljen v Novice 2018. Zaznamek za trajno povezavo.