Heureka fizikov na OŠ Šmarjeta

V petek, 15. 3.  2019, je na naši šoli potekalo področno tekmovanje iz fizike za Posavsko regijo. V to regijo je zaradi enakomerne porazdelitve učencev po regijah vključena tudi naša šola. Od 28 osnovnih šol v regiji  se je tekmovanja udeležilo 24 šol. Skupaj se je na tekmovališču zbralo 68 mladih fizikov, 32 iz 8. razreda in 36  iz 9. razreda.   V uri in pol so morali pokazati svoje znanje z reševanjem nalog, ki jih je sestavila komisija iz Društva matematikov in fizikov. Glede na pravilnik sta lahko našo šolo zastopala dva učenca, po eden v vsakem tekmovalnem razredu.

Šola je kot gostiteljica poskrbela za celotno organizacijo tekmovanja. Za dobrodošlico so z nastopom poskrbeli otroški pevski zbor in kitarista Žak ter Lovro.  V uvodnem delu sta tekmovalce nagovorila ravnateljica Nevenka Lahne in župan mag. Marjan Hribar.

Tovarna Plastoform je z donacijo pokrila  stroške prehrane tako za mentorje kot tekmovalce. Za tekmovalne pripomočke (pisala in geometrijski pribor) sta poskrbela Tatjana in Slavko Hribar, Extra lux d.o.o. Hvala vsem za pomoč.

Vodja tekmovanja in predsednik tekmovalne komisije, Jože Novak

Ta vnos je bil objavljen v Novice 2019. Zaznamek za trajno povezavo.