ENO sajenje dreves 2016

Danes. 21. septembra, smo ponovno sadili drevesa s prijatelji s severa, juga, vzhoda in zahoda. Prva drevesa so posadili v Oceaniji, potem pa tako kot potuje Sonce, nadaljevali v Aziji, Evropi in Afriki. Zadnja drevesa so  posadili na Havajih.

logoMi pa smo se točno ob 12. uri zbrali na šolski zelenici in posadili japonsko češnjo. Dogodek smo polepšali s krajšim kulturnim programom.

Mednarodnemu dnevu miru smo se poklonili s temo trajnostno razvojnih ciljev – gradniki miru. Za doseganje miru danes so trajnostno razvojni cilji temeljnega pomena. Vsak izmed 17. razvojnih ciljev predstavlja gradnik v globalni arhitekturi miru in prav vsak med nami je zavezan, da prispeva svoj delež. ENO dan sajenja dreves združuje veliko trajnostno razvojnih ciljev: izobraževanje, spopadanje s podnebnimi spremembami, varovanje in promoviranje okolja, poglabljanje globalnih prijateljstev ter prizadevanje za mirno družbo in pravico za vse.

Slovenski otroci sadimo drevesa miru tudi za našo državo, ki letos praznuje 25 let.

Posvečamo ji naše drevo miru in obljubljamo, da ga bomo pazili, negovali in skrbeli zanj, da bo raslo in se razvijalo prav tako, kot želimo, da raste in se razvija naša lepa Slovenija.

Ta vnos je bil objavljen v Aktualno, Novice 2016. Zaznamek za trajno povezavo.