Družinski kolesarski maraton, 23.4.

V soboto, 23.4.2022 so se naši učenci udeležili Družinskega kolesarskega maratona v Šmarjeti in tako zaključili 2 tedensko tekmovanje, ki smo ga izvedli na šoli. Tekmovali smo v štirih kategorijah in sicer: največ prevoženih kilometrov (skupaj), največ prevoženih kilometrov v eni vožnji, najbolj dejaven kolesar (vsak dan) in največ prevoženih kilometrov v enem dnevu. Tako smo še pred startom podelili nagrade učencem: Aljaž Kos (7.b), Luka Perme (7.b.), Irena Prešeren (7.b) in Nika Pajk (7.a). Čestitke!

Ob 14. uri pa so učenci startali z “maratonom”, 20 kilometrsko progo, ki so jo ne tekmovalno prevozili v spremstvu učiteljev, odraslih spremljevalcev in organizatorja, ki je poskrbel za varnost spredaj in zadaj (avto z utripajočo lučjo, gasilci PGD Šmarjeta). Skoraj 60 šolarjev se je tako udeležilo tega dogodka, s startom in ciljem na trgu v Šmarjeti.

Da smo zopet naredili nekaj koristnega, je bilo videti že ob zaključku, ko so učenci navdušeno pripovedovali o prevoženi progi. Lep kolesarski pozdrav!

Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.