Valentinov ples 2018

V petek, 16. 2. 2018, smo za učence 7., 8. in 9. razreda organizirali valentinov ples. Naš cilj, da bi se vsi skupaj zabavali, se smejali in z veliko dobre volje in energije preživeli “valentinovo” popoldne, je bil dosežen. Učenci so tekmovali v različnih plesih in pokazali veliko plesnih in pevskih sposobnosti. Na voljo so imeli tudi foto kotiček in ustvarjalno delavnico – poslikavo obraza 🙂

#bilojezabavno#zelosmosepovezali#dobreigre#imelismosefajn#mibiše

 

Objavljeno v novice | Komentiraj

kulturni praznik 2018

Objavljeno v novice 2018 | Komentiraj

Šolsko tekmovanje v namiznem tenisu

V četrtek, 1.2.2018 je na šoli potekalo tekmovanje v namiznem tenisu, športu, v katerem ima Šmarjeta dolgo in uspešno tradicijo. Učenci, tekmovalo jih je kar 89, so se pomerili ločeno po spolu in v dveh starostnih kategorijah, 1. – 5. razred in 6. – 9. razred. Tekmovanje je potekalo hitro, v športnem duhu, najboljši pa bodo šolo zastopali marca na področnem prvenstvu, od koder že vrsto let nosijo naši učenci domov medalje.

Rezultati:

Deklice, 1. – 5. razred
1. Lučka Tomažin, 5.b
2. Agnes Globevnik, 5.a
3. Ana Makovec, 5.b

Dečki, 1. – 5. razred
1. Maj Murn, 5.a
2. Filip Nikolič, 5.a
3. Mark Muhar, 5.b

Deklice, 6. -9. razred
1. Neja Perše, 8.a
2. Tea Eržen, 9.a
3. Eva Avsec, 7.a

Dečki, 6. – 9. razred
1. Lenart Zabukovec, 9.a
2. Tim Pirkovič, 8.a
3. Denis King, 6.a

Objavljeno v novice | Komentiraj

Roditeljski sestanki

Vabimo vas na načrtovane roditeljske sestanke, ki bodo v torek,    6. 2. 2018, ob 16.00, v matičnih razredih. Tema roditeljskih sestankov bo analiza učnega uspeha v 1. polletju.

Vljudno vabljeni!

 

Objavljeno v novice | Komentiraj

Tekmovanje ACM Bober 2017/2018

Na državnem tekmovanju ACM Bober, ki je bilo v soboto, 13. januarja 2018, na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, se je v reševanju nalog, ki zahtevajo računalniško mišljenje, pomerilo najboljših 150 osnovnošolcev. Na šolskem tekmovanju, ki so ga posamezne šole organizirale je sodelovalo kar 29993 učencev. Učenec Nejc Hočevar iz 9. a razreda je osvojil srebrno priznanje. Čestitam!

 

 

Objavljeno v novice 2017 | Komentiraj

zimska šola v naravi – 5. razred

Šmarješki petošolci smo se danes, v sredo, 3. januarja 2018, takoj po novoletnih počitnicah, odpravili v zimsko šolo v naravo. Na Roglo oz v CŠOD dom Gorenje smo srečno prispeli ter svojo prtljago razpakirali po sobah. Starši boste lahko svoje otroke poklicali preko učiteljic na telefonsko številko 031/75-70-74 po dogovorjenem urniku.

Spremljajte naše dogajanje na naši strani in na našem Facebook profilu.

Objavljeno v novice 2017 | Komentiraj

novoletno voščilo 2018

Objavljeno v novice 2017 | Komentiraj

Dobrodelni koncert, 1.12.2017

Decembrski čas poleg veselja prinaša tudi čas, ko z raznimi dobrimi deli želimo pomagati in polepšati praznični čas tudi tistim, katerim ni dano, da bi se lahko veselili brezskrbnosti in iskrivosti življenja, ki ga le to ponuja. Na OŠ Šmarjeta smo tudi letos izpeljali dobrodelni koncert, kjer smo zbirali sredstva za šolski sklad, ki omogoča vse učencem enake možnosti pri njihovem udejstvovanju in obiskovanju raznih šol v naravi, organizaciji valete, nakupu šolskih potrebščin itd. Krasen pogled na prepolno dvorano nas je vse navdal z mislijo, da je staršem še kako mar za take reči, saj gre navsezadnje za njihove otroke. Uro in pol je trajal koncert, na katerem so se predstavili učenci šole, zborčki OŠ Šmarjeta pod mentorstvom Irene Strazberger in Tadeje Molan, ansambel Kvinta, mladi harmonikaši pod mentorstvom  Klemna Hribarja, benda Ješča Vešča in Mr. Jack, prireditev pa je povezovala Mojca G. Ban. Na koncu zahvala vsem nastopajočim, učencem, učiteljem, staršem in ostalim obiskovalcem, ki prepoznate trud in namen takega dogodka. Hvala.

Za šolski sklad smo tako zbrali 1.215,11 €.

Objavljeno v novice, novice 2017 | Komentiraj

AKTIVNOSTI OB SLOVENSKEM TRADICIONALNEM ZAJTRKU IN DNEVU SLOVENSKE HRANE 2017

V petek, 17. novembra, smo tako kot po vseh slovenski šolah pripravili »TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK«. Pobudnik projekta je Čebelarska zveza Slovenije. Njeno pobudo pa so podprli tudi na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport ter Ministrstvu za zdravje. Hkrati pa smo obeležili tudi dan slovenske hrane, ki ga je vlada na svoji seji razglasila 10. novembra 2012.

Beri naprej

Objavljeno v novice 2017 | Komentiraj

komemoracija v Beli Cerkvi

Konec oktobra in začetek novembra je čas, ko se bolj poglobljeno spomnimo naših preminulih, vseh tistih, ki so nam bili blizu, vseh tistih, ki so se kakorkoli žrtvovali za domovino, za prijatelje, za vse, ki so odšli iz tega sveta po krivem in vse tiste, ki so na tem svetu veliko storili.
“Bilo je obdobje dolgih noči, ko so si ljudje vzeli čas za duše mrtvih in zase. Današnje hitenje nam ne dopušča razmišljati o nas samih, kaj šele o smrti. Zato je slovesnost ob dnevu spomina na mrtve priložnost, da se ustavimo in se spomnimo vseh tistih, ki so bili in so morda še vedno del naših življenj.” je v svojem govoru povedala županja občine Šmarješke Toplice, mag. Bernardka Krnc, katera je na koncu komemoracije skupaj s predsednikom Krajevne organizacije Združenja borcev za vrednote NOB, g. Ivanom Petančičem – Ičom položila vence padlim borcem v Beli Cerkvi, ter tudi na skupnem grobišču v Šmarjeti in v Slapah.

Objavljeno v novice 2017 | Komentiraj