EKO dan – ekologija odnosov in narave

Že od leta 1970, dvaindvajsetega aprila, obeležujemo dan Zemlje. Na ta dan različne organizacije in posamezniki po vsem svetu opozarjajo na enkratnost našega planeta ter si prizadevajo za ohranitev in varovanje okolja na Zemlji.

Mi smo se dneva Zemlje spomnili že v sredo, 17. aprila. Učenci od šestega do devetega razreda so imeli eko dan, ki smo ga poimenovali Ekologija odnosov in narave. V ustvarjalnih delavnicah smo razmišljali o vplivu potrošništva na naš planet, se učili recikliranja in ustvarjali iz različnih odpadnih materialov.

Obiskali pa so nas tudi prostovoljci OZRK Novo mesto, gospa Vesna Draginc iz Društva življenje brez nasilja, gospod Jernej Picelj z delavnico Če ne veš, vprašaj, gospa Marjana Gazvoda in gospod Janez Kermc iz Društva slepih in slabovidnih Novo mesto, ter predstavniki Društva paraplegikov Dolenjske, Bele krajne in Posavja. Skupaj z njimi smo se učili, kako pomembno je zavedati se sveta okrog sebe, znati sprejemati prave odločitve in omejitve, ki jih prinaša življenje, ter kako biti strpni in prijazni drug do drugega in narave. 🌍🌿

Ta vnos je bil objavljen v Novice 2023. Zaznamek za trajno povezavo.