Zborovski BUM 2022

V četrtek, 19. 5. 2022, so se pevci od 4. do 9. razreda udeležili velikega zborovskega dogodka ZBOROVSKI BUM, ki se je odvijal pred kulturnim centrom Primoža Trubarja v Šentjerneju. To je že tretji tovrstni dogodek.

Prvič se je odvijal junija 2013 v Mariboru, kjer je na stadionu Ljudski vrt zapelo okoli 5000 pevcev. Drugič, leta 2015, se je število pevcev še povečalo – na 7000 – prišli so pevci mladinskih pevskih zborov iz večine slovenskih osnovnih šol. Pevci osnovne šole Šmarjeta smo bili zraven, zato se dogodka z veseljem spominjamo in si večkrat zavrtimo posnetke ter zraven zapojemo melodije, ki smo jih peli takrat.

Zaradi omejitev, ki so prevladovale v zadnjih dveh letih, so bile vaje zborov omejene, druženja pa praktično ukinjena. Skupnih vaj ni bilo. Na šoli smo se zelo trudili, da petje ohranimo in to nam je uspelo. Včeraj smo bili navdušeni in glasni, ko smo po dolgem času zapeli skupaj s svojimi prijatelji pred »živo« publiko.

Območni zborovski bumi so letos organizirani namesto območnih revij pevskih zborov, zato bodo potekali po vsej Sloveniji še ves mesec. Skupaj z našo šolo so včeraj zapeli še pevci iz OŠ Šentjernej, OŠ Škocjan in OŠ Otočec. Skupaj nas je zapelo več kot 200.

Po končanem dogodku smo se odpravili na zaključno druženje, ki nam bo ostalo v zelo lepem spominu. Nabrali smo si novih moči, sklenili nova prijateljstva in predvsem širili dobro voljo med vse, ki so bili z nami.

Ob tej priložnosti naj vam povemo še, da pevci vseh šolskih pevskih zborov, solisti in šolski ansambel pripravljajo zaključni koncert, ki se bo odvil v ponedeljek, 13. 6. 2022, ob 18. uri v kulturnem domu v Šmarjeti. Veseli bomo, če boste z nami v dvorani!

Tadeja Molan Žinko

Ta vnos je bil objavljen v Novice 2022. Zaznamek za trajno povezavo.