V ŠOLO PO NOVO ZNANJE IN IZZIVE

Jutranji sončni žarki so v šolo spet pospremili 387 učencev, med njimi 34 prvošolcev, za katere se danes začenja povsem novo poglavje v življenju. Pouk trenutno poteka po Modelu B, z določenimi posebnostmi in omejitvami, ki pa niso prav nič zmanjšale navdušenja učencev ob ponovnem snidenju s sošolci in prijatelji. Mnoge so pričakali novi razredi in razredniki, drugi so se vrnili v ustaljene tirnice. Zjutraj sta jih po šolskem radiu nagovorila ravnateljica Nevenka Lahne ter župan Občine Šmarješke Toplice mag. Marjan Hribar, ki sta jim zaželela uspešno in zdravo šolsko leto ter izrekla dobrodošlico novim učencem in sodelavcem OŠ Šmarjeta. Po uvodnem pozdravu so si učenci predmetne stopnje ogledali film Pojdi z mano, učenci razredne stopnje pa virtualno predstavo Po Sloveniji s popotnikom Jakom. Sledile so razredne ure, med katerimi so se seznanili s potekom in izvajanjem pouka, z urniki, novostmi Hišnega in šolskega reda, prejeli učbenike itd.
Posebnega sprejema so bili deležni prvošolci, ki so si po uradnem pozdravu ravnateljice, župana in razredničark ponosno nadeli rumene rutke ter prestopili šolski prag. Tudi oni so potovali po Sloveniji s popotnikom Jakom, nato pa so se odpravili v razrede, kjer so se spoznali z novimi učiteljicami in sošolci ter posladkali s sladoledom.
Našim prvčkom želimo, da jim prvi šolski dan ostane v lepem spominu ter da bodo tudi v bodoče prihajali v šolo s tolikšnim navdušenjem, pričakovanjem, radovednostjo in vedoželjnostjo kot danes. Vsem učencem pa uspešno, zdravo in zabavno šolsko leto. Ostanite odprti za novo znanje, izkušnje in poznanstva, potrudite se, da vsak dan naredite kaj malo drugače ali malo bolje. Tako boste do prihodnjega poletja zrasli ne le v centimetrih, ampak tudi v mišljenju in dejanjih. Srečno!

Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.