UČENCI 1. B OŠ ŠMARJETA ŠOLSKI IN REGIJSKI ZMAGOVALCI V TEKMOVANJU ZA ČISTE ZOBE

Osnovnošolsko TEKMOVANJE ZA ČISTE ZOBE OB ZDRAVI PREHRANI vodi organizacija Stomatološke sekcije Zdravniškega društva Slovenije pod vodstvom  primarija Mateja Leskovška, dr. dent. med. Ta vseslovenska akcija je zajela že 98 % vseh slovenskih šol. Tekmovanje za čiste zobe, pri katerem sodelujejo straši, otroci, učitelji in zobozdravstveni delavci, pomaga doseči cilj ZDRAVJE ZOB IN USTNE VOTLINE.

Tudi v letošnjem šolskem letu so učenci 1. do 4. razreda OŠ Šmarjeta tekmovali za čiste in zdrave zobe ob zdravi prehrani. Celo leto so zobne asistentke iz Zdravstvenega doma Novo mesto nenapovedano mesečno obiskovale učence in preverjale, kako le-ti skrbijo za ustno higieno.


Skozi celo šolsko leto smo si v 1. b razredu pridno umivali zobe in tako ob koncu tekmovanja zbrali največ točk. Postali smo razredni zmagovalci v tekmovanju za čiste in zdrave zobe na šoli. Za osvojeno prvo mesto smo se udeležili prireditve v dvorani Leona Štuklja, kjer smo se srečali z vsemi zmagovalnimi razredi dolenjskih osnovnih šol. Vsi zmagovalci so prejeli diplome in praktične nagrade. Prejemnici priznanj sva bili tudi razredničarka Nina L. Vindiš in učiteljica Irena Strazberger, ki sta že kar osemkrat svoj razred pripeljali do zmage. Program je popestril čarovnik Grega.  

Ker pa  smo bili celo regijski zmagovalci tega tekmovanja, v katerem tekmuje več kot 740 osnovnih šol, smo se kot eden izmed devetih zmagovalnih razredov Slovenije udeležili še prireditve v Hali Tivoli v Ljubljani. Zaključne prireditve se je udeležil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Menim, da bo obisk predsednika našim učencem ostal v lepem spominu – učenci so se z njim rokovali, fotografirali, ljubeznivo pogovarjali in skupaj s Čuki na odru z njim peli in plesali. Tam so  organizatorji še pripravili pravi spektakel z Akrobatsko skupino Duncking Devils, gimnastično skupino Zale s kapetanom Aquafresh in s skupino Čuki. Bilo je res nepozabno doživetje!

Vsi učenci so v programu uživali in sklenili, da bodo tudi v bodoče skrbeli za svoj bleščeč nasmeh.

Ta vnos je bil objavljen v Novice 2018. Zaznamek za trajno povezavo.