Šolska proslava ob slovenskem kulturnem prazniku

IMG_0336Spomin na velikega pesnika Franceta Prešerna smo učenci in zaposleni na šoli Šmarjeta obudili v torek, 7. 2. 2017, prvo šolsko uro v jedilnici šole. Učenci 1.a razreda so se pod taktirko svojih učiteljic predstavili šoli z recitacijama Kultura in France Prešeren. Uvodni del sta popestrila učenec Luka in njegov oče, ki sta nas s potovanjem po strunah svojih kitar popeljala v svet glasbene kulture.

Prvošolci so nas v petju, igri in plesu nasmejali z dramatizacijo zgodbe Sitnobe sitne, ki je nastala po knjigi z istim naslovom avtorice Ciare Flood. Navidez preprosta zgodba o zajcih, ki so kar naprej nekaj hoteli od medveda, se zaključi z življenjskim naukom, da tako živali kot ljudje potrebujemo prijatelje.

Kot se za pravo predstavo spodobi, nam je tudi ob tej priložnosti zagodla višja sila. Dan pred nastopom je ob jutranjem štetju za evidentiranje obrokov hrane manjkalo devet od triindvajsetih učencev. Upanje, da bomo uspeli predstavo spraviti na oder, je bilo pičlo. A tako učenci kot starši so se potrudili in ob napovedanem terminu je šlo vse kot po maslu. Ob zvokih himne, ki je naznanila začetek prireditve, so nastopajoči stali mirno in ponosno. In niso ploskali, ko si izzveneli zadnji akordi, saj so se že naučili, da je tako prav.IMG_0359

V božji previdnosti in strahu, da se zatakne s predstavo, je nastala predstavitev življenja in dela našega največjega pesnika Franceta Prešerna. Ogledali smo si tudi to in na kvizu, ki je ob zaključku preverjal, koliko vemo o dr. Figu, suvereno nastopili in pobrali vse nagrade. Prejemnikom še enkrat čestitamo.

Druženje smo zaključili s kulturnim odhodom iz jedilnice, kjer so nas učenke 1.b pogostile s figami.

Galerijo fotografij posnel učenec Klemen Krmc
Tehnična podpora: Andrej Kovačič

Posnetek prireditve, katero smo predvajali tudi v živo, si lahko ogledate na našem Facebook profilu.

Ta vnos je bil objavljen v Novice 2017. Zaznamek za trajno povezavo.