Proslavili smo slovenski kulturni praznik

V torek, 7. 2. smo izvedli prireditev ob praznovanju Prešernovega dne. Zaradi pomanjkanja prostora ob dograjevanju šolske stavbe smo šolsko telovadnico tudi tokrat spremenili v prizorišče kulturnega dogodka.

Osrednja nit prireditve so bili kratki dramski prizori, s katerimi so Živa K., Gašper in Filip predstavili življenje in delo našega največjega slovenskega pesnika. Vse to je bilo popestreno z deklamacijami slovenskih pesmi, ki so jih izvedli Sofija, Neja, Katja, Taj in Vid. Nastopila sta Anže in Maruša z angleškim valčkom, Lora, Žana in Zoja pa so zaplesale v bolj sodobnih ritmih. Da imamo na šoli kar nekaj odličnih instrumentalistov, so dokazali Tiara na violini, Julija na flavti, Matija na kitari in Živa N. na klavirju. Kulturno prireditev pa si seveda težko predstavljamo brez pevskih nastopov; tokrat smo slišali otroški pevski zbor in solistko Sofijo s Prešernovo O, Vrba.

Ob koncu pa nas je nagovorila tudi ravnateljica Nevenka Lahne – spregovorila je o pomenu kulture v našem življenju in nam zaželela lepo praznovanje Prešernovega dne.

Mentorice: Tea Povše, Mojca Slapšak in Mojca Pacek

Ta vnos je bil objavljen v Novice, Novice 2023. Zaznamek za trajno povezavo.