PriJAtelji so Edinstveni, Krasni in nas Osrečujejo. JA, EKO! :)

Letošnje šolsko leto je bila naša glavna vez za izdelavo EKO izdelkov PRIJATELJSTVO. Z EKO izdelki smo se predstavili na EKO tržnici na Glavnem trgu v Novem mestu, kjer je v petek, 21. 4. 2023, potekala že 16. prireditev ob dnevu Zemlje.

Barvita stojnica je navduševala predvsem mlajše obiskovalce tržnice. Krasno plesno točko Zaplešimo, prijatelji! so na prireditvi izvedle tudi naše mlajše plesalke Eliza, Neža, Laura, Eva in Žana. Učenci 1. triade smo izdelali našega posebnega EKO PRIJATELJA, ki pomeni našo skupno vez – prijateljstvo. EKO prijatelj nam pomaga ohranjati čisto okolje, saj se nanj ˝vežejo˝ raznorazni odpadki. Hvala, EKO prijatelj! EKO prijatelj je ovit s prijateljskim šalom, ki smo ga izdelali vsi prijatelji čistega okolja. Učenci so doprinesli k izdelavi šala tako, da so dodali vsak svoj kos blaga in skupaj nam je uspelo izdelati dooooolg šal. Ponosni smo, da je odpadna embalaža dobila novo, boljšo, uporabno in zanimivejšo obliko. Odpadkom smo dali nov smisel. Vsak izdelek je bil narejen s trudom in z veliko dobre volje.

EKO dneve smo izvedli v mesecu aprilu. Ustvarjali smo v povezavi z EKO bralno značko in drugimi EKO projekti v sklopu EKO šole. Tudi v prihodnje bomo že pri otrocih z EKO vsebinami ozaveščali pomen in skrb za čisto okolje.

EKO koordinatorji

Ta vnos je bil objavljen v Novice 2023. Zaznamek za trajno povezavo.