požarna vaja 2016

2016-11-11 09.00.44Gori, gori, pa nič se ne kadi, gasilska četa skozi vas hiti in kar za tri poveljnik že kriči, gasiti pa nikoder ni. 

Tako pravi znana Slakova Gasilska polka, ki govori o ljubezni, ki se je vnela fantu v srcu. Taisto pesem pa smo si danes prepevali v Osnovni šoli Šmarjeta, saj se je po vseh okoliških krajih slišala gasilska sirena prostovoljnih gasilskih društev Šmarjeta, Bela Cerkev, Zbure, Orešje in Vinica, ki so prihiteli NA POMOČ. V novi kotlovnici šole, ki je bila zgrajena v letu 2015 ob prenovi vrtca, se je namreč vnelo in zakadilo. Pomočnica ravnateljice Milena Vene je ob 8.45 sprožila alarm v šoli, da so otroci lahko hitro in varno zapustili šolske prostore. Otroci iz vrtca so se odmaknili iz svojih prostorov na parkirišče, šolski otroci pa na igrišče šole, kjer je zbirno mesto. Prvi gasilci so bili na kraju nezg2016-11-11 09.01.34ode ob 8.51, še najbolj oddaljeni pa so “prileteli” malo pred deveto. Po posvetu s hišnikom šole, je poveljnik tovariš Milan Pajk odredil, da v prostore vstopijo z maskami, saj se je po kurilnici valil gost dim. Zavarovali so otroke in zgradbo ter pogasili požar. Ker je bil požar na vrtčevskem delu zgradbe, so ocenili, da je šolski del dovolj varen, da so otroci v šoli lahko nadaljevali s poukom, vrtčevski otroci pa so ostali zunaj, dokler ni bilo dovolj varno tudi za njih, da vstopijo v zgradbo.

Seveda je šlo le za evakuacijsko in požarno vajo, katero vsako leto izvajamo skupaj s člani vseh okoliških prostovoljnih društev, katerim se zopet najlepše zahvaljujemo za pripravljenost in pomoč v primeru, če bi do požara resnično prišlo.

Ta vnos je bil objavljen v Novice 2016. Zaznamek za trajno povezavo.