OŠ Šmarjeta je EKOšola

Na OŠ Šmarjeta je bila letošnje šolsko leto v okviru Ekošole naša glavna vez za izdelavo izdelkov PRIJATELJSTVO.

PriJAtelji so Enkratni, Krasni in nas Osrečujejo.

JA, EKO!

Učenci 1. triade so izdelali posebnega EKO PRIJATELJA, ki pomeni našo skupno vez – prijateljstvo. EKO prijatelj nam pomaga ohranjati čisto okolje, saj se nanj ˝vežejo˝ raznorazni odpadki. Hvala, EKO prijatelj!

EKO prijatelj je ovit s prijateljskim šalom, ki smo ga izdelali vsi prijatelji čistega okolja. Učenci 1. razreda so za EKO prijatelja izbrali vsak svoj kos blaga, ga po svoje okrasili in s skupnimi močmi izdelali dooooolg šal.

Veliko odpadne embalaže je dobilo novo, boljšo in zanimivejšo podobo.

Odpadkom smo dali nov pomen, novo življenje! Vsak izdelek je bil narejen s trudom in z veliko dobre volje.

V aprilu smo izvedli EKO dneve. Ustvarjali smo v povezavi z EKO bralno značko in drugimi EKO projekti v sklopu Ekošole. Sodelovali smo tudi na likovnih natečajih in odšli na pohode z EKO vsebinami.  

Ob dnevu Zemlje smo 21. 4. 2023 sodelovali na EKO tržnici na Glavnem trgu v Novem mestu. Barvita stojnica je navduševala predvsem mlajše obiskovalce tržnice. Krasno plesno točko Zaplešimo, prijatelji! so na prireditvi izvedle tudi naše mlajše plesalke Eliza, Neža, Laura, Eva in Žana.

V reviji Ekošolarček si lahko na straneh 48 – 51 preko povezave preberete o dejavnosti Ekošole na OŠ Šmarjeta. Občudujete pa lahko tudi povzetke dogajanj na drugih šolah.

Tudi naprej se bomo trudili, da bomo ravnali EKO in tako vsaj malo  doprinesli k boljšemu svetu!

EKO ekipa OŠ Šmarjeta

Ta vnos je bil objavljen v Novice 2023. Zaznamek za trajno povezavo.