NACIONALNI PREIZKUSI ZNANJA 2015/16

Pred nami je mesec maj, ko bodo učenci 6. in 9. razredov opravljali nacionalne preizkuse znanja. V tem sporočilu povzemamo informacije in pomembne datume, ki jih bomo vsi morali upoštevati.

Učenci  bodo preverjali svoja znanja v sledečih terminih, vedno med 8. 30 in 9. 30. uro ( v šoli se zberejo ob 8. uri):

predmet dan 6. razred 9. razred
MATEMATIKA sreda, 4. 5. + +
SLOVENŠČINA petek, 6. 5. + +
TRETJI PREDMET – angleščina torek, 10. 5. + +

DOVOLJENO GRADIVO IN PRIPOMOČKI: vse dni modro  ali črno nalivno pero ali kemični svinčnik, za matematiko dodatno svinčnik, radirka, šilček, ravnilo, geotrikotnik in šestilo. Uporaba pisal piši- briši ni dovoljena.

Nacionalno preverjanje znanja opravljajo vsi učenci v rednem roku.

Elektronski vpogledi v ovrednotene preizkuse znanja bodo organizirani v šoli v času med 31. 5. in 2. 6. za učence 9. razredov, za šestošolce pa v času med 7. 6. in 9. 6. 2016. Potekali bodo v računalniški učilnici. Pomembno je, da bodo imeli učenci ta dan s seboj obrazce s šifro, ki jih bodo na dan pisanja prvega preizkusa NPZ dobili v šoli.

Starši vpoglede opravijo doma.

V kolikor odkrijemo napake v vrednotenju preizkusov, moramo strokovno presojo predlagati v času vpogledov, zato vas prosimo, da izkoristite možnost vpogleda v določenem roku.

Dodatne informacije so vam na voljo pri razrednikih, šolski svetovalni službi in na spletni strani Državnega izpitnega centra http://www.ric.si/ Informacija o preizkusu znanja.

Na omenjeni internetni strani si lahko ogledate tudi film o Nacionalnih preizkusih znanja.

Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.