Ministrica na obisku v Osnovni šoli Šmarjeta

V okviru obiska šolske ministrice ga. Maje Makovec Brečič na Dolenjskem, se je ministrska ekipa (poleg ministrice še direktor Direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo g. Gregor Mohorčič, generalni direktor Direktorata za investicije in investicijska vzdrževanja g. Iztok Žigon ter poslanka ga. Urška Ban) ustavila tudi v Občini Šmarješke Toplice, v Osnovni šoli Šmarjeta. Županja občine, mag. Bernardka Krnc, je ministrici predstavila načrte občine za dograditev šole ter gradnjo doma CŠOD na lokaciji stare šole v Šmarjeških Toplicah.

Splošen vtis je bil, da imamo zelo lepo urejeno in vzdrževano šolo, odlično hrano in zavidanja vreden vrtec. Generalni direktor Direktorata za investicije in investicijska vzdrževanja se je posebej z vodjo vrtca sprehodil po vrtcu, ogledal določene rešitve in bil navdušen nad njimi. Posebej je pohvalil delo projektantke Teje Savelli, ki je bila prisotna. Ravnateljica šole je predstavila problem prostorske stiske, ki bo nastala v naslednjih dveh letih, županja pa jih je seznanila z načrtom in finančno konstrukcijo gradnje. Na MIZŠ načrtujejo, da bo objavljen razpis in občina se bo nanj sigurno javila.

V okviru obiska na Dolenjskem pa so se v Novem mestu ustavili tudi Centru razvoja, raziskav in inovacij, kjer so se predstavili tudi učenci Osnovne šole Šmarjeta.

Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.