Ko zvezde zažarijo

Vsako leto v decembru na OŠ Šmarjeta priredimo dobrodelni koncert, s katerim pridobivamo prostovoljne prispevke in z njimi bogatimo šolski sklad. Za zaključek leta 2018 smo se odločili, da v goste povabimo slovensko zvezdo, ki že 20 let sveti po slovenskih in tujih odrih, Nušo Derenso. Telovadnico, katera se je na petkov večer, 7. decembra 2018, spremenila v koncertni prostor, smo odprli za obiskovalce ob 16.45 in jo zelo hitro napolnili.
In že je prišel trenutek, ko so v dvorano vkorakali harmonikarji Klemna Hribarja, ki so že skoraj naša stalnica. Gledalcem so že na samem začetku pokazali, da bo še živahno. Iza in Lovro, ki sta prireditev povezovala, sta napovedala, da bomo priča skečem učencev gledališkega kluba ter šolskim pevskim zborom. Učenci so resnično uživali na odru, kar se je poznalo tudi na obrazu obiskovalcev. Napetost se je stopnjevala vse dokler na oder ni prišla naša osrednja gostja Nuša Derenda, ki je zapela s skoraj že “hišnim bendom” Mr. Jack v spremljavi pevskega zbora OŠ Šmarjeta.
Koncert smo zaključili zopet s Klemnovimi harmonikaši ter z zahvalami nastopajočim, kateri so se vsi odpovedali honorarju. Velika zahvala tudi vsem obiskovalcem, saj se je z njihovimi prostovoljnimi prispevki nabralo 1.500,45 €. Vsakemu posebej in vsem skupaj iskrena hvala. Zahvala tudi vsem obiskovalcem, kateri ste po koncertu pomagali odnesti stole in s tem pomagali hitro pospraviti telovadnico, da je bila lahko na voljo rekreativcem.

Ta vnos je bil objavljen v Novice 2018. Zaznamek za trajno povezavo.