KER NAM JE MAR. POVSOD IN ZA VSAKOGAR

AKCIJA KOŠARICA RDEČEGA KRIŽA
10.5 – 19. 5.2017

Med osmim in petnajstim majem že tradicionalno obeležujemo teden rdečega križa.

Slogan letošnjega tedna rdečega križa je KER NAM JE MAR. POVSOD IN ZA VSAKOGAR. Lep občutek je, če lahko komu kaj podariš. Karkoli. Čokolado, bombon ali pa le prijazno besedo in nasmeh. Toda včasih  le to ni dovolj. Žal  je  vse  več ljudi, ki  za svoje preživetje potrebujejo nekoliko večja darila. Zato smo se tudi letos odločili, da se pridružimo akciji Košarica RK, ki že tradicionalno poteka pod okriljem OZRK Novo mesto.

Z akcijo bomo pričeli v sredo, 10.  5. 2017. Zbirali bomo živila z daljšim rokom uporabe (riž, testenine, konzerve), higienske pripomočke in šolske potrebščine. Prav bo prišel pa tudi kakšen priboljšek (čokolada, keksi), ki si ga ljudje v stiski ne morejo privoščiti.

Svoje prispevke lahko vsak dan oddate v košaro pri dežurnem učencu.

Z akcijo bomo zaključili 19. 5. 2017. Vse zbrano bosta prevzela predstavnika KORK Šmarjeta in Bela Cerkev in poskrbela, da bo pomoč prišla v prave roke.

Pravijo, da v življenju ni odločilno ‘imeti prav’, pač pa ‘biti dober’. In prav gotovo je lažje biti dober in pomagati, kot pa za pomoč prositi. Zato bodimo veseli in hvaležni, če smo med tistimi, ki imajo možnost pomagati in prispevajmo po svojih močeh.

Za nekoga, ki živi v pomankanju, šteje vsak kilogram riža ali zavitek makaronov. Za vse prispevke se vam mladi prostovoljci že v naprej zahvaljujemo.

                                                                                                  Mladi prostovoljci RK OŠ Šmarjeta

 

Ta vnos je bil objavljen v Novice 2017. Zaznamek za trajno povezavo.