Jutranji vrvež pred šolo

V okviru Evropskega tedna mobilnosti, ki letos poteka med 16. in 22. septembrom, se na šoli že aktivno odvijajo dejavnosti, ki jih organiziramo v sodelovanju z Občino Šmarješke Toplice, Šolo zdravja, Turističnim društvom Šmarješke Toplice, Društvom podeželskih žensk Šmarjeta, Društvom podeželskih žena in deklet Bela Cerkev ter Društvom upokojencev Šmarjeta in Bela Cerkev.

Za današnji jutranji vrvež pred šolo so poskrbeli udeleženci Pešbusa in, letos prvič, tudi Bicivlaka.

Slednjih je 9, v spremstvu naših prostovoljcev, ki prihajajo iz vrst aktivnih lokalnih društev, pa v šolo prihaja peš 101 učenec. Številka letošnje udeležbe je nadvse razveseljiva. Prestopili smo številko 100, na kar smo lahko zelo ponosni.

V dneh do 24. septembra, ko bomo z aktivnostjo končali, se nam bo zagotovo še kdo pridružil. Dobrodošli!

Medtem, ko so učenci v svoje Vozovnice prejemali žig za opravljeno jutranjo hojo ali vožnjo s kolesom, so se na sosednjem parkirišču že pripravljali rekviziti za ustvarjalno delavnico MIX MEDIA, ki so jo v dopoldanskem času izvajali predstavniki RIC-a iz Novega mesta. Namenjena je bila učencem obeh devetih oddelkov. 

V dneh do 24. septembra bomo še nekajkrat parkirišče pred šolo spremenili v PARKirni dan in ga izkoristili za igro, ustvarjanje, raziskovanje, eksperimentiranje in druženje.

Program je objavljen na spletnih straneh šole.

Ta vnos je bil objavljen v Novice 2021. Zaznamek za trajno povezavo.