EKO DAN 2021

V sredo, 7. 4. 2021,  smo imeli učenci predmetne stopnje EKO DAN. Glavna tema  je bila plastika. Seznanili smo z njenimi dobrimi in slabimi stranmi in njenim položajem v sodobnem svetu.

Naučili smo se, da je plastika  sicer zelo uporabna, vendar je veliko preveč konča tudi v našem bližnjem okolju.  Vsako leto jo samo v oceanih pristane 13 milijonov ton.

7. april je tudi svetovni dan zdravja, zato smo EKO dan začeli z jutranjo telovadbo in zdravim zajtrkom. Po obroku smo si pogledali film Plastik fantastik. Film nam prikazuje vpliv plastike na okolje.

Za bolj ustvarjalne učence so bile na voljo različne ustvarjalne naloge za kratkočasenje. Imeli smo možnost, da na svoj način opozorimo na pretirano uporabo plastičnih izdelkov (s plakatom, spisom, pesmijo ali video posnetkom). Ustvarjali smo tudi iz odpadne embalaže. Nekateri nadobudneži so ustvarili 3D model ogrožene živali v okviru EnoArt natečaja. Medtem ko so nekateri fotografirali in s tem izražali svoje doživljanje narave in vpliv človeka na okolje, so drugi sadili svoje rastline.

Naša šola sodeluje tudi v akciji Nisi sam, kjer učenci lahko napišemo pisma starejšim osebam in jim polepšamo dan.

Eko dan smo poizkusiti preživeti kar se da brez elektronskih napravah, zato smo se po ustvarjanju za dobro uro odpravili na svež zrak, kjer smo  zelo uživali 😊.

Nekaj utrinkov iz eko dne si lahko ogledate tudi na fotografijah.

Zapisali AGNES GLOBEVNIK in JULIANA LIA ZORKO 8.A

Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.