Tudi letos bomo 17.11. 2023, na tretji petek v mesecu novembru, obeležili Dan slovenske hrane in dan že trinajsto leto zapovrstjo začeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom.
Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka je: »Zajtrk s kruhom – super dan!«
Posladkali se bomo z eko medom čebelarstva Vajda, kruh nam bodo spekli v Pekarni Pepe, mleko in maslo bomo dobili na kmetiji Škrjanc, jabolka pa bomo dobili pri Robkovih v Gorenji vasi.
S praznovanjem dneva slovenske hrane podpiramo napore naših pridelovalcev in predelovalcev hrane in izražamo spoštovanje do njihovega dela ter spoznavamo pomen kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva in varovanja okolja. Spomnili pa se bomo tudi na pomen zajtrka in njegove koristi za naše zdravje.
Dan bomo obeležili priložnostno razstavo in degustacijo različnih vrst kruha ter z naravoslovnim dnevom za učence višje stopnje.
Slovensko obarvano bo tudi šolsko kosilo, saj smo se pridružili vseslovenski akciji priprave tradicionalnega slovenskega kosila z ričetom in rozinovo potico.
Zajtrk bo potekal med 6.45 in 8.15 v šolski jedilnici.
Naredimo si petkov dan lepši s slovenskimi tradicionalnimi jedmi!
Na povezavi najdete nekaj okusnih receptov Tedna slovenske hrane