Slavnostno odprtje prizidka OŠ Šmarjeta

V sredo, 7. 2. 2024, je bil za našo osnovno šolo prav poseben dan. Končno smo dočakali odprtje težko pričakovanega prizidka, ki je OŠ Šmarjeta obogatil s tremi novimi specializiranimi učilnicami, garderobo, atrijem, prostornejšo jedilnico, pisarniškimi ter kletnimi prostori. Odprtje novih prostorov pa ne predstavlja samo fizične razširitve naše šolske stavbe, temveč tudi simbol novih možnosti, projektov in upanja. Začeli smo pisati prenovljeno zgodbo. Ta začetek je sladek, saj obračamo list v naši knjigi na bolje. Cilj pa ostaja isti; dosegati znanje v prijetnem okolju.

Ampak vemo tudi, da osnovna šola ni le institucija za prenos znanja; je kraj, kjer se oblikujejo življenja, se gojijo vrednote in se gradi skupnost. Ali kakor je na otvoritvi poudarila nova šmarješka ravnateljica Tadeja Molan Žinko: ˝Življenje prostorom bodo vdahnili otroci.˝

Nekaj besed ob slavnostnem odprtju prizidka sta učencem in ostalim gostom namenila še župan Marjan Hribar ter Iztok Žigon, vodja službe za investicije na ministrstvu za vzgojo in izobraževanje, ki sta skupaj z nekdanjo ravnateljico Nevenko Lahne, novo ravnateljico Tadejo Molan Žinko in v.d. ravnateljico v prehodnem obdobju Leo Povše Škoda z odvezom traku slavnostno predala v uporabo nove šolske prostore.
Program so popestrili učenci šmarješke šole s skečem in pesmijo, na koncu pa so meh raztegnili še harmonikarji pod vodstvom Klemena Hribarja.

Na tem mestu se zahvaljujemo vsem, ki so omogočili gradnjo in pri njej pomagali. Hvala Občina Šmarješke Toplice, projektanti, izvajalci in podizvajalci del, nadzorniki, PGD Šmarjeta, hišnik Rudi Zajc ter številni drugi, ki so kakorkoli pripomogli k uspešni izpeljavi obsežnega projekta. Hvala Cvetje Neža za čudovite cvetlične aranžmaje, ki so krasili otvoritveno slovesnost ter Klemenu Hribarju za odličen glasbeni nastop. Hvala staršem za razumevanje in potrpežljivost. Ne nazadnje hvala tudi učencem, ki so vsak dan v šolo prinašali dobro voljo in otroško razigranost. Naj se otroški smeh, veselje in pesem še dolgo širita okoli naše šole.

Ta vnos je bil objavljen v Novice 2023. Zaznamek za trajno povezavo.