10. april DAN ZA SPREMEBE

NISI SAM – PREMEGAJMO OSAMLJENOST

V soboto, 10. aprila 2021,  bo po vsej Sloveniji potekal že dvanajsti DAN ZA SPREMEMBE, ki ga organizira Slovenska filantropija. Na pobudo OZRK Novo mesto se je akciji, pod naslovom NISI SAM – PREMAGAJMO OSAMLJENOST pridružila, tudi naša šola.

Namen akcije je krepiti medgeneracijsko povezanost in zmanjšati občutke osamljenosti zlasti med starejšimi.

Tako smo v ta namen že napisali nekaj pisem za osamljene, ki jih bomo posredovali na OZRK Novo mesto. Narisali smo tudi že nekaj risb, v nastajanju pa so tudi lepljenke s pozitivnimi sporočili, ki jih bomo odnesli varovancem v dom starejših Trebnje, enota Šmarjeta. Poklicali bomo dedke in babice ter vse tiste za katere vemo, da so osamljeni in z njimi poklepetali. Tisti, ki živijo v skupnem gospodinjstvu s starimi starši, pa  jim bodo ta dan lahko še posebej pokazali, kako jih spoštujejo in jih imajo radi.

Akciji pa se lahko pridružimo tudi mi odrasli, tako vi starši, kot mi učitelji. Pokličimo koga, ki ga že dolgo nismo, ali pa koga za katerega vemo, da mu je težko, napišimo pismo, ali pa komu, kar tako brez razloga, polepšajmo dan. Veseli bomo vašega sodelovanja.

Naj nam bo vodilo slogan Slovenske filantropije »SPREMEBA SE LAHKO ZGODI TEBI ALI ZARADI TEBE.«

Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.