Predstavitev knjige Jožeta Karlovška “Slovenske bajeslovne in pripovedne podobe”

V sredo, 15. marca 2017 je v Kulturnem domu Šmarjeta potekala predstavitev knjige Slovenske bajeslovne in pripovedne podobe, ki velja za prvo ilustrirano ponazoritev slovenske mitologije. Knjiga je bila napisana že pred pol stoletja, a izdana šele leta 2016.
Na začetku je županja Občine Šmarješke Toplice mag. Bernardka Krnc izrazila veselje, da je bil Jože Karlovšek Šmarječan in da je njegova novo izdana knjiga lahko predstavljena tudi v njegovem rojstnem kraju.
Knjigo je izdalo Društvo Slovenski staroverci, njegov predstavnik in hkrati sourednik knjige Domen Češarek je predstavil vsebino in pomen knjige, Matjaž Karlovšek (sin Jožeta Karlovška) pa poudaril pomen očetovega dela pri ohranjanju slovenske narodne kulture.
Z recitacijo pesmi Neurje v pesmi je na prireditvi sodelovala tudi naše učenka Tjaša Udovč. Naša nekdanja učiteljica Anica Bobič pa je predstavila ozadje nastanka pesmi – dr. Dušan Ludvik je namreč besedno upodobil Karlovškovo sliko Neurje nad Šmarjeto. Prireditev je z izbrano besedo povezovala Bojana Čibej.
Ta vnos je bil objavljen v Novice 2017. Zaznamek za trajno povezavo.