Po dolini šmarješki nas vodi korak, PROJEKT RASTOČA KNJIGA

Vozi me vlak v daljave, daleč tja v širni svet … pravi znana pesem. Nam pa ni potrebno pogledati daleč čez rodno grudo, ker so vse lepote zbrane v šmarješki dolini. Kamor seže pogled vinorodne gorice, mokrišče, grički, ki ponujajo čudovit pogled na okoliške vasi, in vodni viri.

Letos smo v okviru projekta Rastoča knjiga izdali popotnikov vodnik Po dolini šmarješki nas vodi korak, v katerem lahko najdemo opise devetih poti po šmarješki pokrajini. Poti so bile načrtovane tako, da so zajele čim več krajevnih lepot. Težavnost poti označuje število marjetk. Vsako relacijo smo tudi poimenovali s pomočjo vrednot. Tako popotnik hodi po Poti prijateljstva, zdravja, kulturne dediščine, sreče, ljubezni, miru, hrabrosti, razvoja in vztrajnosti.

Na prireditvi, ki je bila v petek, 9. novembra 2018, so učenci OŠ s pomočjo gledaliških prizorov in glasbenih točk slavnostno predali popotnikov vodnik v uporabo.

In spet je zrastla, naša deklica Marjetka.

Da je pri izvedbi projekta Rastoča knjiga bilo Vse v redu, se zahvaljujemo Zavarovalnici Triglav, d. d., ki je sponzorirala izdajo popotnikovega vodnika Po dolini šmarješki nas vodi korak.

Ta vnos je bil objavljen v Novice 2018. Zaznamek za trajno povezavo.