Kulturni dan 7. razredov

Danes so učenci 7. razredov imeli kulturni dan, v sklopu katerega so obiskali knjižnico Mirana Jarca v Novem mestu. V okviru projekta »Rastem s knjigo« so spoznavali dejavnosti v knjižnici in se seznanili z novostmi na področju mladinske književnosti.

Knjižničarka ga. Helena Brulc je učencem predstavila tudi iskanje po katalogih nekoč in danes, jim razkazala knjižnične oddelke in jih popeljala skozi pestro zgodovino knjižnice. Učenci so imeli veliko vprašanj, za nekatera pa je na koncu zmanjkalo časa. Vsak učenec je v dar prejel tudi knjigo »Jaz sem Andrej« avtorja Vinka Mőderndorferja.

Po okrepčilni malici so se učenci pod vodstvom ge. Mateje Kambič odpravili še na literarni sprehod po Novem mestu in spoznavali značilnosti Novega mesta s poudarkom na kulturnem vidiku. Ogledali so si Jakčevo hišo in hiši, v katerih sta nekoč ustvarjala Simon Jenko in Oton Župančič. Izvedeli so nekaj malega o Anton Podbevšek Teatru in se odpravili na sprehod po Župančičevem sprehajališču. Po ogledu hiše, kjer je nekaj časa živela pesniška muza in neuslišana ljubezen Franceta Prešerna, Primčeva Julija, so se čez novomeški Glavni trg vrnili nazaj proti avtobusnemu postajališču, kjer so počakali na avtobus, ki jih je popeljal proti domu.

Ta vnos je bil objavljen v Novice 2021 z značkami , , . Zaznamek za trajno povezavo.