Tekmovanje ACM Bober 2017/2018

Na državnem tekmovanju ACM Bober, ki je bilo v soboto, 13. januarja 2018, na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, se je v reševanju nalog, ki zahtevajo računalniško mišljenje, pomerilo najboljših 150 osnovnošolcev. Na šolskem tekmovanju, ki so ga posamezne šole organizirale je sodelovalo kar 29993 učencev. Učenec Nejc Hočevar iz 9. a razreda je osvojil srebrno priznanje. Čestitam!

 

 

Objavljeno v novice 2017 | Komentiraj

zimska šola v naravi – 5. razred

Šmarješki petošolci smo se danes, v sredo, 3. januarja 2018, takoj po novoletnih počitnicah, odpravili v zimsko šolo v naravo. Na Roglo oz v CŠOD dom Gorenje smo srečno prispeli ter svojo prtljago razpakirali po sobah. Starši boste lahko svoje otroke poklicali preko učiteljic na telefonsko številko 031/75-70-74 po dogovorjenem urniku.

Spremljajte naše dogajanje na naši strani in na našem Facebook profilu.

Objavljeno v novice 2017 | Komentiraj

novoletno voščilo 2018

Objavljeno v novice 2017 | Komentiraj

Dobrodelni koncert, 1.12.2017

Decembrski čas poleg veselja prinaša tudi čas, ko z raznimi dobrimi deli želimo pomagati in polepšati praznični čas tudi tistim, katerim ni dano, da bi se lahko veselili brezskrbnosti in iskrivosti življenja, ki ga le to ponuja. Na OŠ Šmarjeta smo tudi letos izpeljali dobrodelni koncert, kjer smo zbirali sredstva za šolski sklad, ki omogoča vse učencem enake možnosti pri njihovem udejstvovanju in obiskovanju raznih šol v naravi, organizaciji valete, nakupu šolskih potrebščin itd. Krasen pogled na prepolno dvorano nas je vse navdal z mislijo, da je staršem še kako mar za take reči, saj gre navsezadnje za njihove otroke. Uro in pol je trajal koncert, na katerem so se predstavili učenci šole, zborčki OŠ Šmarjeta pod mentorstvom Irene Strazberger in Tadeje Molan, ansambel Kvinta, mladi harmonikaši pod mentorstvom  Klemna Hribarja, benda Ješča Vešča in Mr. Jack, prireditev pa je povezovala Mojca G. Ban. Na koncu zahvala vsem nastopajočim, učencem, učiteljem, staršem in ostalim obiskovalcem, ki prepoznate trud in namen takega dogodka. Hvala.

Za šolski sklad smo tako zbrali 1.215,11 €.

Objavljeno v novice, novice 2017 | Komentiraj

AKTIVNOSTI OB SLOVENSKEM TRADICIONALNEM ZAJTRKU IN DNEVU SLOVENSKE HRANE 2017

V petek, 17. novembra, smo tako kot po vseh slovenski šolah pripravili »TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK«. Pobudnik projekta je Čebelarska zveza Slovenije. Njeno pobudo pa so podprli tudi na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport ter Ministrstvu za zdravje. Hkrati pa smo obeležili tudi dan slovenske hrane, ki ga je vlada na svoji seji razglasila 10. novembra 2012.

Beri naprej

Objavljeno v novice 2017 | Komentiraj

komemoracija v Beli Cerkvi

Konec oktobra in začetek novembra je čas, ko se bolj poglobljeno spomnimo naših preminulih, vseh tistih, ki so nam bili blizu, vseh tistih, ki so se kakorkoli žrtvovali za domovino, za prijatelje, za vse, ki so odšli iz tega sveta po krivem in vse tiste, ki so na tem svetu veliko storili.
“Bilo je obdobje dolgih noči, ko so si ljudje vzeli čas za duše mrtvih in zase. Današnje hitenje nam ne dopušča razmišljati o nas samih, kaj šele o smrti. Zato je slovesnost ob dnevu spomina na mrtve priložnost, da se ustavimo in se spomnimo vseh tistih, ki so bili in so morda še vedno del naših življenj.” je v svojem govoru povedala županja občine Šmarješke Toplice, mag. Bernardka Krnc, katera je na koncu komemoracije skupaj s predsednikom Krajevne organizacije Združenja borcev za vrednote NOB, g. Ivanom Petančičem – Ičom položila vence padlim borcem v Beli Cerkvi, ter tudi na skupnem grobišču v Šmarjeti in v Slapah.

Objavljeno v novice 2017 | Komentiraj

Marjetka z rastočo knjigo 2017

OŠ Šmarjeta se je leta 2016 priključila vseslovenskemu projektu z naslovom Rastoča knjiga, katerega soustanovitelj in mentor je Državni svet. Rdeča nit tega projekta je spodbujanje vrednot, ozaveščanje o njih skozi branje knjig, vzgojo … Na ta način postajamo samostojnejši, bolj zavedni in načrtno poglabljamo oziroma razvijamo vrednote, kot so prijateljstvo, empatija, strpnost, odgovornost …. Samo branje ni dovolj, potrebno je znati to, kar preberemo, tudi uporabiti.
V letošnje šolsko leto smo zakorakali z natisnjeno obliko beležke, ki je sestavljena iz pomembnih informacij o tekočem šolskem letu, nekatere strani so namenjene obvestilom, opravičilom, zapisu šolskega urnika, bralni znački, domačemu branju … Osrednji del pa sestavlja beležka vrednot v obliki koledarja, ki bo učencem olajšal zapisovanje pomembnih dni, podatkov, domačih nalog … Koledar je opremljen z ilustracijami vrednot, ki so delo naših učencev.
Želimo, da naša »knjižica« zaživi v praksi, saj bo tako učiteljem kot učencem olajšala delo, vse pomembne informacije bodo sedaj zbrane na enem mestu in tako vedno pri roki.
Z vrednotami v obliki Osmih krogov odličnosti (po Prgiću) smo danes, 26. 10. 2017, oblikovali kulturni dan in se hkrati seznanili tudi s temo naslednje knjižice: Po dolini šmarješki nas vodi korak.

Kristina Ščuka

Objavljeno v novice 2017 | Komentiraj

Šola v naravi, 3.razred, Cerkno

Dnevno dogajanje in galerijo si lahko ogledate na Organizacija pouka/šola v naravi

Objavljeno v novice, novice 2017 | Komentiraj

literarna ekskurzija 6. razred

Objavljeno v novice 2017 | Komentiraj

Teden otroka v podaljšanem bivanju

Tudi v letošnjem Tednu otroka, ki je potekal od 2. do 8. oktobra, smo v podaljšanem bivanju za učence pripravili raznovrstne zabavne in poučne dejavnosti.

Učiteljici v 2. razredu podaljšanega bivanja sva organizirali peko kostanja, igralni dan, učenci so pokazali svoje talente, izvedli smo orientacijo v obliki iskanja zaklada, zadnji dan pa smo naredili večje število poskusov. V skladu s temo letošnjega Tedna otroka – Povabimo sonce v šoli – sva se osredotočili na »radovedno« šolo, veselje do novega, odprtega in uporabnega znanja. Otroci in mladi si želijo inovativnejšega, ustvarjalnejšega učenja in razmišljanja. Da se je v preteklem tednu dogajalo veliko ravno takšnega, si lahko tudi ogledate.

Objavljeno v novice 2017 | Komentiraj