OŠ Šmarjeta osvojila 3. mesto na Malih sivih celicah

Ekipa učencev z naše šole (kapetan Luka Perme, Jan Martin Kirn in Matija Škrbina) smo pod mentorstvom Mance Seničar osvojili 3. mesto v oddaji Male sive celice.

Po tem ko smo se dokazali na šolskem predtekmovanju v mesecu septembru in smo se prebili tudi čez regijski del tekmovanja, ki je potekal na OŠ Grm, nas je čakal naš prvi televizijski kviz.

Na prvo snemanje smo se odpeljali z vlakom, kar je bilo posebno doživetje. Po prihodu v stavbo RTV Slovenija nas je nekdo od zaposlenih peljal do garderobe, mi trije tekmovalci pa smo morali že kar kmalu na ličenje. Spoznali smo se z voditeljem Rokom Škrlepom. Obe ekipi skupaj z navijači smo se zbrali v studiu. Sam kviz je bil sestavljen iz več rubrik – začelo se je s »hitrimi prsti«, sledilo nekaj vprašanj »A, B, C, D«, nato »labirint«, »brihtolin« (ta ti je lahko pri enem vprašanju podvojil točke) in v primeru izenačenja še »razmisli, oceni«.

V labirint sem se odpravil jaz, usmerjal pa me je Luka. Tretji član naše ekipe Jan je lahko medtem že sestavljal besedo iz črk, ki sem jih pobral. Labirint se mi je zdel težji, kot sem si ga predstavljal. Težave so mi povzročale žogice in druge notranje ovire. V labirint sem se podal z zavezanimi očmi in v 60 sekundah sem moral nabrati 8 črk.

V našem prvem televizijskem kvizu, v katerem smo se pomerili z OŠ Milojke Štrukelj Nova Gorica in tudi zmagali, smo za nagrado prejeli igro Male sive celice 3, ki nam je kasneje služila kot pomoč pri pripravi na naslednji kviz.

Naslednje snemanje smo imeli čez dober en mesec. Tokrat pa so bili naši nasprotniki učenci OŠ Gornja Radgona. Med oddajo sem čutil malce treme, a na koncu nam je le uspelo zmagati. Spet so sledile priprave za naslednje snemanje.

Sledilo je četrtfinale – tekmovanje z OŠ Dobje. Ekipa ni bila lahek nasprotnik, a smo jih pri odgovoru na zadnje vprašanje premagali. V vseh kvizih so imeli vlogo tudi navijači, ki so nam s spodbujanjem dajali samozavest, pri igri labirint pa so nam lahko tudi pomagali pri sestavljanju besede. Tako je v našem tretjem televizijskem kvizu Filip Činkole Črček sestavil besedo, ki je tudi doprinesla k naši zmagi.

V našem četrtem televizijskem nastopu smo se na RTV-ju soočili z OŠ Ljudski vrt Ptuj. V kvizovskem dvoboju so nas Ptujčani premagali. Tako smo osvojili odlično 3. mesto v državi, kar je velik uspeh. Veseli smo bili tudi nagrad, ki smo si jih prislužili: izlet v Pustolovski park Geos, izlet v Woop trampolin park in izlet v Cern (Švica).

Vse naše oddaje si lahko ogledate na spletni strani RTV 365.

Matija Škrbina, 7. b

Ta vnos je bil objavljen v Novice 2023. Zaznamek za trajno povezavo.