Vabilo na dobrodelni koncert

Objavljeno v Novice 2023 | Komentiraj

OBVESTILO O DVIGU SPRIČEVAL ZA MANJKAJOČE UČENCE

Spoštovani starši,

obveščam vas, da v kolikor bodo učenci v ponedeljek, 24. 6. 2024, ob razdelitvi spričeval odsotni, lahko v skladu s Pravilnikom o šolskem koledarju le-te osebno prevzamete v tajništvu šole in sicer v času od zaključka pouka do 30. junija in od 16. do 20. avgusta tekočega šolskega leta.

Lepo vas pozdravljam,
Lea Povše Škoda – svetovalna delavka.

Objavljeno v Novice 2023 | Komentiraj

Nagradni izlet za pevce pevskega zbora

Slika pove več kot tisoč besed. Včeraj so se pevci pevskega zbora odpravili na nagradni izlet v Terme Čatež, kjer so se neizmerno zabavali. Izlet so si zaslužili, saj so bili v šolskem letu zelo uspešni, aktivni, odgovorni, predvsem pa so s svojim petjem polepšali dan marsikateremu poslušalcu. Kmalu pa pripravljajo še zaključni dobrodelni koncert, tako da letos še niso odpeli zadnje pesmi 😀

Objavljeno v Novice 2024 | Komentiraj

Delovna akcija na šolskem igrišču in zaključek za prvošolce

Toplo petkovo popoldne smo se na šolskem igrišču zbrali prvošolci, starši in učiteljice. Po kratkem nastopu za starše, smo vsi zavihali rokave in se lotili delovne akcije. Prebrusili smo in s premazom zaščitili igralo na šolskem igrišču. Ker je bilo veliko pridnih rok, je bilo delo hitro opravljeno. Nagradili smo se s peko hrenovk in s pogostitvijo, ki so jo pripravili starši. Druženje je bilo koristno in tudi izredno prijetno.
Učiteljice in otroci se staršem še enkrat iskreno zahvaljujemo.

Objavljeno v Novice 2023 | Komentiraj

Obisk terapevtskih psov

V sredo, 5. junija 2024 popoldan, smo na igrišču vrtca Sonček s puncami od 4. do 6. razreda OŠ Šmarjeta, gostile dva terapevtska para iz Slovenskega društva za terapijo s pomočjo psov Tačke Pomagačke. Pri organizaciji dogodka nam je pomagala tudi psihologinja Manca Seničar, za kar se ji lepo zahvaljujem. Za zaključek krožka za punce tega šolskega leta, sem povabila k sodelovanju ga. Marinko Srebrnjak, ki je zaslužna članica Društva tačke pomagačke, saj se že 14 let trudi pridobiti nove prostovoljce in pripravniške pare na področju Dolenjske, ki bi pripomogli, da bodo vsi, ki terapije s pomočjo psov potrebujejo in si jih želijo, bili teh tudi deležni. Spoznale smo ga. Marinko z njenim škotskim ovčarjem Winnerjem in gospo Brigito z njenim škotskim ovčarjem Hachijem. Izvedele smo, da društvo izvaja svoje plemenito delo že 17 let. Delo izvajajo prostovoljno, kar pomeni, da za to niso plačani. Del svojega prostega časa namenijo ljudem, da jim izboljšajo kakovost življena. Obiskujejo starostnike in jim s tem polepšajo dan, berejo skupaj z otroci, obiskujejo vrtce, šole in varstveno – delovne centre. Punce so se preizkusile v kvizu z Winnerjem in Hachijem. Izvedele smo, da je Hachi Winnerjev vnuk. Punce so ju nato še skrtačile in poslušale njuno dihanje in bitje srca s stetoskopom. Dogodek smo zaključile s sprehodom po travniku. Kužkoma so punce ves čas dajale določena povelja, za kar sta si prislužila priboljške. Gostom smo se zahvalile tako, da smo jim podarile nekaj pasjih priboljškov. Naše druženje je prehitro minilo, zato smo se dogovorili za sodelovanje tudi v prihodnje. Zahvaljujemo se vrtcu Sonček, da nam je odstopil miren prostor v senci, da smo lahko izvedle ta izobraževalno – terapevtski dogodek. Lepa hvala ga. Marinki ter njenemu Winnerju, ga. Brigiti in njenemu Hachiju, da so se nam predstavili in se družili z nami. Želimo jim uspešno delo še naprej in se že veselimo naslednjega srečanja.

Janja Omahen, šolska svetovalna delavka in mentorica krožka za punce.

Objavljeno v Novice 2023 | Komentiraj

1. B OSNOVNE ŠOLE ŠMARJETA – REGIJSKI ZMAGOVALCI V TEKMOVANJU ZA ČISTE IN ZDRAVE ZOBE

Ta galerija vsebuje 6 slik.

  Tudi v letošnjem šolskem letu so učenci od 1. do 5. razreda tekmovali za čiste in zdrave zobe ob zdravi prehrani.Pri umivanju so bili najbolj natančni učenci 1. b razreda, zato so se kot zmagovalni razred, v četrtek, 23. … Beri naprej

Več Galerij | Komentiraj

Obvestilo o govorilnih urah – junij 2024

Objavljeno v Novice 2023 | Komentiraj

ŠPORTNI DAN – ATLETIKA

Sreda, 22. maja 2024, je bila za učence od 1. do 3. razreda športno obarvana. Na šolskem igrišču so se pomerili v skoku v daljino, metu žvižgača ter teku na 60 metrov in 600 metrov (1. razred na 300 metrov). Na koncu dneva smo učiteljice najboljšim podelile diplome in medalje ter vse učence pohvalile za trud.

Celoten športni dan je potekal v izjemno prijetnem tekmovalnem in športnim vzdušjem.

 

Objavljeno v Novice 2023 | Komentiraj

Zmagovalka natečaja Knjiga – moja izbira, naša učenka Neja, 4. B

Z veseljem delimo čudovito novico o uspehu naše učenke Neje, ki je na natečaju Knjiga – moja izbira mladinskega literarnega festivala Bralnice pod slamnikom osvojila nagrado za svoj izjemen literarni prispevek “Svet brez knjig”. Na natečaj je prispelo kar 179 prispevkov iz 45 različnih šol, Nejino delo pa je bilo prepoznano med najboljšimi prispevki 2. triletja.

Posebna zahvala gre tudi mentorici, naši šolski knjižničarki Damjani Tramte, ki je Nejo spodbujala in vodila pri njenem ustvarjanju.

Iskrene čestitke za izjemen uspeh!

Objavljeno v Novice 2023 | Komentiraj

Anketa o šolski prehrani

Spoštovani starši in učenci!

Vaše mnenje je za nas izjemno pomembno, zato vas prijazno vabimo, da sodelujete v naši anonimni anketi o šolski prehrani. Želimo namreč izboljšati našo ponudbo in vam zagotoviti kar najboljšo prehrano.

Prosimo vas, da si vzamete nekaj minut in do srede, 29. 5. 2024, izpolnite anketo. Vaše odgovore bomo skrbno preučili in jih upoštevali pri nadaljnjih odločitvah.

Anketa za starše

Anketa za učence

Najlepša hvala za vaš čas in sodelovanje!

Objavljeno v Novice 2023 | Komentiraj