Spremenjen prometni režim pred šolo – pomembno obvestilo staršem!

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da bo od jutri dalje zaprta šolska cesta od odcepa za vrtec do šole, tako da krožni promet in dostop z avtomobilom do šole ne bo možen.

Promet bo odprt le za šolski avtobus.

Ker pričakujemo gnečo in zastoje, prosimo:

–        da upoštevate usmeritve redarja in hišnika, ki bosta skrbela za prometni red med 6.45 in 8.00,

–        da starši šole svoje otroke, ki so vozači, napotite na šolski avtobus, ker se s tem zmanjša gostota prometa pred šolo,

–        da starši vrtca po oddaji otroka čim prej zapustite parkirišče vrtca in s tem odstopite prostor drugim staršem, ki še prihajajo v vrtec,

–        predlagamo tudi, da se od doma odpravite nekoliko prej, da v primeru zastoja ne boste v časovni stiski.

Spremenjen prometni režim velja za ta teden. V primeru, da se nadaljuje še v naslednjem tednu, boste o tem pravočasno obveščeni. V pripravi je ureditev nove prometne povezave, ki bo omogočila vzpostavitev krožnega prometa, kot smo ga vajeni.

Vse starše prosimo za razumevanje in strpnost. Hvala.

Nevenka Lahne, ravnateljica

Objavljeno v novice | Komentiraj

Zbiralna akcija papirja za šolo v naravi

Od 3. 10. do 7. 10. 2022 bodo tretješolci, petošolci in sedmošolci zbirali papir za šolo v naravi. Papir lahko prinesete v ponedeljek od 9.00 naprej, vse ostale dni pa od 7.10 do 8.15 in popoldne od 13.10 do 14.30. Akcija se bo zaključila v petek ob 12.00.

Kontejner za papir bo stal na običajnem mestu pred šolo.
Za vaš prispevek se vam lepo zahvaljujemo!

Objavljeno v novice | Komentiraj

Teden otroka

V naslednjem tednu (3. – 9. 10. 2022) obeležujemo TEDEN OTROKA, katerega letošnji slogan je “Skupaj se imamo dobro”. Da se bomo skupaj zares imeli čim boljše, bomo na naši šoli dogajanje popestrili takole

Objavljeno v novice | Komentiraj

Predstavitev krožka Odbojka na Osnovni šoli Šmarjeta

Včeraj je na naši šoli potekala predstavitev krožka Odbojka. Vadba bo na Osnovni šoli Šmarjeta potekala ob sredah od 14.00 do 15.00. Vpišejo se lahko otroci, ki obiskujejo 4., 5. ali 6. razred. Več informacij lahko otroci dobijo pri svojem učitelju športa.

Objavljeno v novice | Komentiraj

ENO dan sajenja dreves

Danes, 22. 9. 2022, smo posadili drevo miru na prelep košček narave ob našem vrtcu.

To posebno akcijo izvajamo skupaj s tisoči učencev, učiteljev, staršev in lokalnih skupnosti po vsem svetu. Danes sadijo drevesa na severu, jugu, vzhodu in zahodu. Šole v mnogih državah sadijo drevesa skupaj z nami.

Drevesa, ki jih sadimo danes, so del velike akcije Sadi in skrbi za mir, ki jo organiziramo skupaj z organizacijo Treebuddy-Earth in njihovimi partnerji, kot so Environment Online
ENO in skupnostna mreža za trajnostni razvoj.

ENO deluje že več kot 20 let, ko je bil ustanovljen v majhni vasici na vzhodu Finske in je prerasel v veliko mrežo šol. V tem obdobju praznujemo tudi mednarodni dan miru s
sloganom Konec rasizmu. Vzpostavimo mir.

Praznujmo ta dan s širjenjem sočutja, prijaznosti in upanjem spričo razmer v svetu. Skupaj z Združenimi narodi najdimo kreativne načine, kako narodom pomagati bolje okrevati, zgraditi odpornost in preoblikovati naš svet v enakopravnejšega, bolj pravičnega, vključujočega, trajnostnega in bolj zdravega.

Objavljeno v novice | Komentiraj

Predstavitev Rokometne akademije mladih

Danes je na naši šoli potekala predstavitev Rokometne akademije mladih. Vadba bo na Osnovni šoli Šmarjeta potekala ob torkih od 16.15 do 17.15 s pričetkom 4. 10. 2022. Vpišejo se lahko otroci, ki obiskujejo 3. ali 4. razred. Če želite otroka vpisati na trening rokometa, izpolnite prijavnico, ki so jo danes dobili vsi otroci na predstavitvi. Za več informacij vam je izvajalec na voljo na naslovu: info@rokometna-akademija.si.

Video

Objavljeno v novice | Komentiraj

Aktivnosti v tednu mobilnosti

V okviru Evropskega tedna mobilnosti, ki letos poteka med 16. in 22. septembrom, se bodo na šoli odvijale dejavnosti, ki jih organiziramo v sodelovanju z Občino Šmarješke Toplice, Šolo zdravja, Turističnim društvom Šmarješke Toplice, Društvom podeželskih žensk Šmarjeta, Društvom podeželskih žena in deklet Bela Cerkev ter Društvom upokojencev Šmarjeta in Bela Cerkev.

Prostovoljci omenjenih društev nam bodo pomagali pri izvedbi projekta Pešbus in Bicivlak, JSKD Novo mesto in RIC pa pri dejavnostih, ki jih bomo izvajali na parkiriščih šole in vrtca. 

Pešbus in Bicivlak začneta voziti  v ponedeljek, 12. septembra. Pridružite se nam. 

Objavljamo tudi strnjen program aktivnosti v obliki delavnic, predavanj in izobraževanj za vse generacije, od najmlajših do starejših, ki jih je skupaj  z zunanjimi izvajalci pripravila Občina Šmarješke Toplice.

Objavljeno v novice | Komentiraj

Zbiralna akcija odpadnega papirja

Od 12. 9. do 16. 9. 2022 bo na Osnovni šoli Šmarjeta potekala zbiralna akcija papirja za 9. razred za končni izlet in valeto. Papir lahko prinesete vsak dan zjutraj od 7.10 do 8.15 in popoldne od 13.10 do 14.45. Devetošolci se vam vnaprej zahvaljujejo za vaš prispevek!

Objavljeno v novice | Komentiraj

Vabilo na 1. roditeljski sestanek

Objavljeno v novice | Komentiraj

Obvestilo učencem in staršem ob začetku šolskega leta 2022/2023

Spoštovani.

S klikom na spodnjo sličico si lahko preberete pomembne informacije ob začetku šolskega leta.

Objavljeno v novice | Komentiraj