Mladi pohodniki

Naši mladi pohodniki so se danes podali v Družinsko vas.
Veselja jim nikoli ne zmanjka!
Objavljeno v Novice 2023 | Komentiraj

Mladi pohodniki

Danes nas je pot peljala proti Vinici. Vodila nas je Anja. Nam je šlo, malo pa tudi ne. Krivo je muhasto vreme. Malice s počitkom nismo preskočili in to je glavno.

Objavljeno v Novice 2023 | Komentiraj

Šolar na smuči

Danes so se učenci četrtih razredov udeležili projekta “Šolar na smuči” in prav vsi stopili na smuči. Nekateri so osvajali prve zavoje, medtem ko so drugi že samostojno smučali. Zimski športni dan je bil zelo uspešen, kar se odraža na njihovih obrazih, ko se zadovoljni in utrujeni vračamo domov.

Objavljeno v Novice 2023 | Komentiraj

Pustno rajanje v telovadnici

Na pustni torek smo se učenci in učenke 1., 2., 4. in 5. razreda zbrali v telovadnici, kjer smo s pustnimi maskami preganjali zimo. Vsak razred je predstavil svoje maske s pevsko ali plesno točko. Na koncu smo še skupaj zaplesali in se posladkali z zasluženo sladkarijo. Vsem družinam, ki bodo popoldne preživeli pust tudi na vasi ali med svojimi bližnjimi, želimo lepo popoldne!

Učiteljice razredne stopnje

Objavljeno v Novice 2023 | Komentiraj

Krofi Radia Krka in Pekarne Pepe za naše tretješolce

Ob začetku pustnega vikenda so se v okviru akcije Radia Krka posladkali tudi naši tretješolci, ki se šolajo na začasni lokaciji v Beli Cerkvi.
Hvala za krofe, Radio Krka in Pekarna Pepe! Bili so odlični!

Več si lahko preberete v prispevku spodaj:

Prispevek Radia Krka

Objavljeno v Novice | Komentiraj

Uspehi naših učencev na regijskem tekmovanju

Včeraj je na regijskem tekmovanju v skokih na mali prožni ponjavi Ema Lesjak zasedla 1.mesto, Melanie Cvelbar se je uvrstila v finale državnega prvenstva, starejše deklice so bile ekipno 4., Nejc Klančar pa je bil 7. Čestitamo!

 

Objavljeno v Novice | Komentiraj

Šolsko tekmovanje v namiznem tenisu

V tem tednu smo na šoli izvedli tekmovanje v namiznem tenisu. Skoraj 120 učencev je prekrižalo loparje in se pomerilo v zanimivih dvobojih, v dveh kategorijah, dečki in deklice 1.-5. razred ter dečki in deklice 6.-9. razred. Najboljši bodo šolo zastopali tudi na področnem tekmovanju, ki bo v četrtek, 16.2.2023 v Novem mestu.

Dečki, 1.-5. razred. 1. mesto: Maks Judež (5.b), 2. mesto: Borut Čadonič (3.a), 3. mesto: Nik Krivc (5.b)

Deklice, 1.-5.razred. 1.mesto: Sara Simončič (4.b), 2. mesto: Nika Krivc (5.b), 3.mesto: Lina Lindič (5.a)

Dečki, 6.-9.razred. 1.mesto: Miha Čadonič (6.b), 2. mesto: Žan Simončič (9.b), 3. mesto: Tristan Korenič (7.b.)

Deklice, 6.-9.razred. 1. mesto: Eva Rifelj Pavlin (9.b), 2.mesto: Ota Judež (9.a), 3. mesto: Eliza Dežman (6.b)

Objavljeno v Novice, Novice 2023 | Komentiraj

Proslavili smo slovenski kulturni praznik

V torek, 7. 2. smo izvedli prireditev ob praznovanju Prešernovega dne. Zaradi pomanjkanja prostora ob dograjevanju šolske stavbe smo šolsko telovadnico tudi tokrat spremenili v prizorišče kulturnega dogodka.

Osrednja nit prireditve so bili kratki dramski prizori, s katerimi so Živa K., Gašper in Filip predstavili življenje in delo našega največjega slovenskega pesnika. Vse to je bilo popestreno z deklamacijami slovenskih pesmi, ki so jih izvedli Sofija, Neja, Katja, Taj in Vid. Nastopila sta Anže in Maruša z angleškim valčkom, Lora, Žana in Zoja pa so zaplesale v bolj sodobnih ritmih. Da imamo na šoli kar nekaj odličnih instrumentalistov, so dokazali Tiara na violini, Julija na flavti, Matija na kitari in Živa N. na klavirju. Kulturno prireditev pa si seveda težko predstavljamo brez pevskih nastopov; tokrat smo slišali otroški pevski zbor in solistko Sofijo s Prešernovo O, Vrba.

Ob koncu pa nas je nagovorila tudi ravnateljica Nevenka Lahne – spregovorila je o pomenu kulture v našem življenju in nam zaželela lepo praznovanje Prešernovega dne.

Mentorice: Tea Povše, Mojca Slapšak in Mojca Pacek

Objavljeno v Novice, Novice 2023 | Komentiraj

Mladi pohodniki smo izkoristili ponedeljek, ki ga po dolgem času ni pokvarilo slabo vreme. Oboroženi z neizčrpnim virom razposajenosti, vodo, čokoladno rezino in banano vsak v svojem nahrbtniku smo jo mahnili na bližnje mokrišče Zdravci. Mrzel dan je bil oblit s soncem, ostanki snega so nam nudili obilo užitkov. Mimogrede smo obeležili 2. februar, svetovni dan mokrišč in nabirali kilometre za zdravje, s katerimi želijo pri Zvezi diabetikov ozaveščati o sladkorni bolezni in nas spodbuditi k gibanju in zdravem načinu življenja. 
 
Objavljeno v Novice, Novice 2023 | Komentiraj

Vpis v 1. razred za šolsko leto 2023/24

Objavljeno v Novice, Novice 2023 | Komentiraj