Županjine petice najboljšim osnovnošolcem v šmarješki občini

Županja je podelila nagrado občine Šmarješke Toplice učencem, ki so zmagali na državnem tekmovanju osnovnošolskih ekip prve pomoči oz. so vseh devet let izkazovali odličnost v znanju.

Na valeti, ki je na OŠ Šmarjeta potekala v sredo, 14. junija 2017, je vse učence, ki zaključujejo deveti razred, nagovorila tudi županja občine Šmarješke Toplice mag. Bernardka Krnc. Čestitala jim je za uspešno zaključeno osnovno šolo, za vse dosežke in jim zaželela uspešno nadaljevanje šolanja na srednji šoli. Ob tej priložnosti je podelila nagrado občine Šmarješke Toplice – županjine petice ekipi učencev, ki so na državnem tekmovanju osnovnošolskih ekip prve pomoči dosegli prvo mesto. Ekipo sestavljajo devetošolci Klemen Krmc, Klementina Hočevar, Anja Jerele, Katarina Čelič, Eva Ilovar, Anja Kirar, Tjaša Udovč in Luka Pavlin ter osmošolec Nejc Hočevar. Zmagovalni ekipi je županja pripravila presenečenje, saj je na valeto povabila Godbo na pihala Šmarješke Toplice, ki je dogodek popestrila s krajšim koncertom.

Osem devetošolcev je izkazalo odličnost v znanju in doseglo vidne dosežke na tekmovanjih iz znanja, med njimi so bili tudi Urban Avsec, Janja Pajk, Lea Stezinar in Tea Stezinar, ki so bili prav tako nagrajeni z županjino petico.

Ravnateljica šole Nevenka Lahne pa je ob tej priložnosti podelila najvišje priznanje šole – zlato pero, ki ga prejmejo učenci, ko so vseh devet let dokazovali odličnost v znanju in na nacionalnem preverjanju znanja v 9. razredu dosegli v povprečju vsaj 80-odstoten rezultat.

Zlato pero so letos prejeli Urban Avsec, Luka Pavlin in Janja Pajk.

Ta vnos je bil objavljen v Novice 2017. Zaznamek za trajno povezavo.