USPEH MLADIH KEMIKOV NA DRŽAVNEM TEKMOVANJU IZ KEMIJSKEGA EKSPERIMENTA

V petek, 6. 12. 2019, sta se 2 ekipi OŠ Šmarjeta pod vodstvom mentorice Darja Gašperšič, udeležili državnega tekmovanja iz kemijskega eksperimenta na Gimnaziji Moste v Ljubljani. Ekipo osmošolcev so sestavljali Benjamin Bele, Lovro Dulc in Žak Jeglič, ekipo devetošolk pa so predstavljale Eva Avsec, Anja Činkole Črček in Zala Smrekar. Na fotografijah jih vidite še na zadnjih pripravah nekaj minut pred pričetkom tekmovanja.

Poskuse je v predizboru ocenjevala strokovna komisija v sestavi: izr. prof. dr. Irena Kralj Cigić, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo, Univerza v Ljubljani,  viš. pred. dr. Andrej Godec, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo, Univerza v Ljubljani,  Marko Jeran, Fakulteta za elektrotehniko in Zdravstvena fakulteta, Univerza v Ljubljani,  mag. Mojca Orel, Gimnazija Moste,  Milena Žohar, OŠ Primoža Trubarja Laško.

Na državnem tekmovanju pa so ocenjevali trije člani in sicer dr. Melita Tramšek iz inštituta Jožef Stefan, Marko Jeran in Milena Žohar.

Merila za ocenjevanje na nastopu na državnem tekmovanju so bila:

  • − praktična izvedba poskusa,
  •  − nastop,
  • − upoštevanje določil varnega eksperimentiranja,
  • − razlaga poskusa,
  •  − zagovor.

Ekipi sta se odlično odrezali, saj sta obe osvojili zlato priznanje, poleg tega pa še dve posebni nagradi in sicer osmošolci za najizvirnejši eksperiment, devetošolke pa za najboljšo strokovno razlago. Za uspeh jim iskreno čestitamo.

Prav tako pa gredo čestitke še eni ekipi osmošolk v sestavi Tjaša Blažič, Žana Gregorčič in Ema Ilovar, ki so na predizboru osvojile bronasto priznanje.

Ta vnos je bil objavljen v Novice 2019. Zaznamek za trajno povezavo.