Učencem 9. razreda – KAKO DO ŠTIPENDIJE

Šolanje izven kraja bivanja pomeni tudi večje materialne stroške. Vas zanima, kako do štipendije?DRŽAVNE ŠTIPENDIJE:
Področje državnih štipendij po novem ureja Zakon o urejanju pravic iz javnih sredstev           ( Uradni list RS, 62/2010) tako, da starši dobijo do otrokove polnoletnosti otroški dodatek. Vlogo zanj oddajo na pristojnem centru za socialno delo, praviloma takrat, ko je učenec že vpisan v poklicno ali srednjo šolo. Z isto vlogo starši za mladoletne otroke uveljavljajo tudi pravico do subvencije prevoza, prehrane.
Dodatne informacije: Center za socialno delo Novo mesto, telefon 07/ 393 26 40.
KADROVSKE ŠTIPENDIJE:
Kadrovske štipendije so v povprečju najvišje med vsemi vrstami štipendij, kljub temu pa jih veliko vsako leto ostane nepodeljenih. Prednost kadrovskih štipendij je v tem, da zagotavljajo takojšnjo prvo zaposlitev po končanem šolanju.
Vabimo vas, da si preberete več o informacij o kadrovskih štipendijah za dijake in študente ter o tem, kje najdete razpoložljive kadrovske štipendije in kakšne so vaše obveznosti, če imate kadrovsko štipendijo.
Najdete jih na spletni strani Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije.

ŠTIPENDIJE ZA DEFICITARNE POKLICE:
Javni sklad Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendiranje je objavil javni razpis za dodelitev štipendij za deficitarne poklice za šolsko leto 2016/17.

ZOISOVE ŠTIPENDIJE:                                                                                                      Javni sklad Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije bo do konca junija 2016 objavil javni razpis Zoisovih štipendij za šolsko leto 2016/2017. Splošne informacije o pogojih so objavljene na spletni strani sklada.

Poleg izpolnjevanja splošnih pogojev morajo kandidati izkazati vsaj en ustrezen izjemni dosežek IN uspeh vsaj 4,70 v 9. razredu. Če sredstva ne zadostujejo za vse kandidate, se štipendija dodeli tistim, ki bodo zbrali več točk za izjemne dosežke. Rok za oddajo vlog za pridobitev Zoisove štipendije bo objavljen v javnem razpisu, ki bo objavljen na spletni strani sklada.

Naj vam gre vse prav, Anita V. Slana

Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.