tudi osmošolci smo državni prvaki

Spomladi smo učenci 8. a (Nejc Hočevar R., Nejc Hočevar G. v., Rok Kocjan, Lan Medle, Tomaž Perme, Lenart Zabukovec in Žiga Gregorčič) z mentorico Darjo Gašperšič za natečaj Kemija je zakon posneli video Apokalipsa. Prispevki vseh šol so bili objavljeni na facebook strani podjetja Mikro+Polo, kjer smo vsak dan nestrpno spremljali število všečkov našega videa. Strokovna komisija je prispele videoposnetke ocenjevala po dveh enakovrednih kriterijih: glasovih, oddanih preko družabnega omrežja Facebook in točkah strokovne žirije podjetja Mikro+Polo.

Končni rezultati (prvih deset):
1. Apokalipsa, OŠ Šmarjeta, 8.a
2. Zakaj je zgorel Hindenburg, OŠ Duplek, 9.b
3. Estrenje, OŠ Žirovnica, 9. r
4. Kresničke in belilo, OŠ Prežihovega Voranca, Ravne na Koroškem, 8.b
5. Kdor visoko leta … zna kemijo, OŠ Beltinci, 8.c
6. Od višine se zvrti, OŠ dr. Ivana Korošca, Borovnica, 8.a
7. Faraonova kača, OŠ Tabor I, Maribor, 8.a
8. Ogenj brez vžigalic, OŠ Dragotina Ketteja, Ilirska Bistrica, 9.a
9. Čarobni mehurčki, OŠ Brezovica pri Ljubljani, 9.a
10. Slonova zobna pasta, OŠ Tabor I, Maribor, 8.b

Končni vrstni red je seštevek obeh ocen.

In še razlaga strokovne komisije:

Apokalipsa: Poskus je zelo nazorno predstavljen in opisan. Velika pohvala gre jasnemu napisu količine in vsebine potrebne za nastanek željenih reakcij, ki ga nadgradi podroben opis postopka in kemijska razlaga na oko izjemno privlačnega poskusa. Poskus je zelo dobro uspel tako kemijsko kot tudi vizualno in učenci so ga obogatili z zgodbo vulkana, ki uniči vse kar je živega v okolici, torej kot nek konec sveta ali Apokalipsa. Učenci so odlično poskrbeli tudi za varnost. Sam poskus so sestavili iz dveh poskusov, ki sta skupaj pričarala zgodbo Apokalipse. Zgodba je bila obogatena z izjemnimi idejami kako dani reakciji tudi prikazati. Lahko rečemo, da so bili zajeti vsi željeni parametri, pri čemer je izvirnost na prvem mestu. Bravo! 

Ekipa je z doseženim prvim mestom priborila nagrado za celoten razred – enodnevno kopanje v Temah Olimia, kar bomo izkoristili septembra.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste nas všečkali, tisti, ki si videa še niste ogledali, pa bi to želeli, ga lahko najdete na Facebooku od Mikro+Pola.

Mi se že veselimo izleta in v ozadju kujemo zgodbo, s katero vas bomo na kakšnem podobnem natečaju presenetili prihodnje šolsko leto.

Ta vnos je bil objavljen v Novice 2017. Zaznamek za trajno povezavo.