Tabor za nadarjene: Ustvarjamo ob morju

Prvi vikend v oktobru smo se učenci OŠ Šmarjeta in učiteljici Mirjam Grahut ter Manca Seničar odpravili na tabor za nadarjene v CŠOD Burja. Tema letošnjega tabora je bila ustvarjalnost, poleg tega pa so učenci spoznavali še slovensko Primorje, predvsem Sečo, Portorož in Piran, ter izkoristili čas za medsebojno spoznavanje, povezovanje in druženje.

Tabor smo začeli z delavnicami za team building, kjer so morali učenci skupaj doseči določen cilj in s sodelovanjem premagati vse ovire na poti – tudi dobesedno, saj so z zavezanimi očmi potovali med skulpturami Forme Vive. Na drugi petkovi delavnici pa so izdelovali mavčne odlitke z morsko tematiko ter jih barvali z akrilnimi barvami, tako da so nastali prav lepi magnetki in okrasne hiške.

Sobotno dopoldne smo preživeli v parku kamnitih skulptur Forma Viva ter na bližnjem delovišču, kjer prav v tem času poteka bienalni mednarodni simpozij kiparjev. Učenci so imeli priložnost opazovati tri kiparje pri delu, pod vodstvom četrtega, akademskega slikarja Mihe Pečarja, pa so tudi sami izdelovali skulpture iz siporeksa. Po kosilu so okrasili še okolico doma: z akrilnimi barvami so poslikali betonski steber in del ograje ob bazenu, ki bosta prihodnje obiskovalce spominjala učence na OŠ Šmarjeta. Pozno popoldne smo se odpravili še na sprehod do Portoroža, kjer smo si privoščili sladoled in si ogledali sončni zahod.

Tabor smo zaključili z ogledom Pirana v družbi vodiča Andija Bertoka, ki nam je povedal veliko zanimivih zgodbic in podrobnosti iz zgodovine mesta, nam pokazal skrite trge in ulice, pomembne spomenike ter priljubljene izletniške točke. Preživeli smo torej zanimiv in pester vikend.

Utrinke s tabora si lahko ogledate v galeriji. Učence, učitelje in obiskovalce OŠ Šmarjeta pa vabimo tudi k ogledu razstave v šolski jedilnici, kjer so razstavljeni izdelki udeležencev.

Ta vnos je bil objavljen v Novice 2021. Zaznamek za trajno povezavo.