STOJNICA OB DNEVU ZEMLJE: TVOJ ODPADEK – MOJ ZAKLADEK

Zaradi napovedanega slabega vremena je EKO tržnica in prireditev ob dnevu Zemlje, ki naj bi jo izpeljali v petek, 22. 4. 2022, na Glavnem trgu v Novem mestu, prestavljena. Ker pa ima naša Zemlja rojstni dan, smo se učenci in učitelji potrudili in pripravili EKO stojnico, razstavo, ki krasi hodnik ˝devetletke˝. Najdete naš planet? Kako je lep!

Odpadke smo spremenili v prave zakladke. Odpadna embalaža je dobila novo, boljšo in zanimivejšo podobo. Za vsak izdelek smo se maksimalno potrudili, da bi ga koristno uporabili. Bili smo zelo ustvarjalni. V izdelavo so se v največji meri vključili učenci 1. triade, na plan pa je prišlo tudi nekaj izdelkov drugih učencev naše šole. 

Ker smo EKO šola, smo v aprilu izvedli EKO dneve in pohode s pobiranjem odpadkov. Prebirali smo knjigice in ustvarjali smo v sklopu projektov: EKO-paket, EKO branje za EKO življenje, Odpadkom dajemo novo življenje, Ne zavrzi oblek, ohrani planet!  

Na stojnici je poudarek na živih bitjih in naravi, izdelali smo: kravo mlekarico, ptičke, rože, zajčke, obešanke, vetrne živali, kužke, hobotnice, vazice, lončke, kurente … Ker smo radi razigrani, smo izdelali tudi nekaj iger. Najbolj pa smo ponosni na tovornjak, ki ga je skupaj z očetom izdelal Matic Cvelbar iz 2. b razreda.

Na OŠ Šmarjeta se bomo še naprej trudili, da bomo ravnali EKO in tako vsaj malo  doprinesli k čistemu in boljšemu svetu!

Vabljeni na EKO tržnico in prireditev v maju v Novo mesto!

Učenci in učitelji vam pošiljamo EKO pozdrav

Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.