Šolski vrvež v Šmarjeti

Na deževno septembrsko jutro so se učenci OŠ Šmarjeta spet vrnili v šolske klopi. Čeprav se leto 2020/21 začenja nekoliko drugače, so se vanj podali z velikimi pričakovanji, novimi cilji, načrti in željami. Najbolj so se razveselili ponovnega snidenja s prijatelji, zato na šolskih hodnikih ni manjkalo smeha.

Učence so v učilnicah pričakali razredniki. Pozdravili so jih tudi ravnateljica Nevenka Lahne, župan Občine Šmarješke Toplice mag. Marjan Hribar in gospa Anica Turk Potočar, nato pa jih je na daljavo nagovorila še ministrica prof. dr. Simona Kustec. Po uvodnem delu so si starejši učenci ogledali virtualno potopisno predavanje Jane Dular o življenju v vzhodni Afriki, mlajši pa predstavo Tinka v prometnem direndaju. Prvošolci in drugošolci so tako obnovili znanje o varni poti v šolo, ostali učenci pa so spoznali šolanje v afriških deželah in projekte društva Ela. Zanje bodo z donacijami prispevali tudi sami.

Posebej toplo smo sprejeli prvošolce, za katere se danes začenja povsem novo življenjsko obdobje. Prvi šolski dan smo jim popestrili z zabavno predstavo, ustvarjalnimi delavnicami v razredih in s sladkim presenečenjem.

Skupaj z učenci vsako leto malo zraste tudi naša šola, ki sedaj že poka po šivih. V šolskem letu 2020/21 je v 18 razredov vpisanih kar 395 učencev – največ v zadnjih dvajsetih letih! Vsakemu posebej želimo uspešen začetek leta in čim lažjo pot do njihovih ciljev. Skupaj, z zaupanjem vase in drug v drugega, nam bo uspelo.

Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.