Sejem srednjih šol na OŠ Šmarjeta

V torek, 9. 1. 2024, je na naši šoli potekal »Sejem srednjih šol«. Predstavilo se je 7 srednjih šol: Gimnazija Novo mesto, Ekonomska šola Novo mesto, Srednja šola za gostinstvo in turizem – Grm Novo mesto – Center biotehnike in turizma, iz Šolskega centra Novo mesto pa Srednja zdravstvena in kemijska šola, Srednja gradbena, lesarska in vzgojiteljska šola, Srednja strojna šola in Srednja elektro-računalniška šola ter tehniška gimnazija. Dogovorjeni smo bili tudi s Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo Ljubljana, vendar so udeležbo zaradi bolezni odpovedali. Vse srednje šole so se predstavile s svojim promocijskim materialom, ki so ga večinoma predstavljali dijaki, nekatere pa tudi s svojimi izdelki in pripomočki, ki jih uporabljajo pri svojem delu.

Možnosti sodelovanja v Slovenski vojski sta predstavila dva predstavnika Slovenske vojske. Udeležencem sta s praktičnimi prikazi pripomočkov in z različnimi interaktivnimi materiali predstavila poklic ter možnosti sodelovanja s Slovensko vojsko.

Na dogodek smo vabili predvsem učence od 7. do 9. razreda in njihove starše. Z udeležbo smo zadovoljni in verjamemo, da so učenci in starši odšli domov opremljeni z novimi informacijami o nadaljnjih možnostih šolanja ali vsaj s kakšnim razjasnjenim odgovorom na svoja vprašanja. Naša šola je imela tudi Info točko, kjer so udeleženci lahko pridobili informacije o Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo Ljubljana, o tem, kje si lahko ogledajo in izvejo več, saj se sami niso mogli predstaviti. Na naši Info točki smo dajali tudi dodatne informacije staršem in učencem glede vpisov v srednje šole ter odgovarjali na različne dileme, s katerimi se srečujejo ob takšni pomembni prelomnici v življenju, kot je izbira poklica.

Hvaležni smo vsem udeležencem, da so se dogodka udeležili. Posebej se zahvaljujemo vsem izvajalcem, da so se odzvali našemu povabilu ter tako omogočili našim učencem in staršem, da so si lahko blizu doma ogledali pester nabor srednjih šol.

Janja Omahen, šolska svetovalna delavka

Ta vnos je bil objavljen v Novice 2023. Zaznamek za trajno povezavo.