prvi šolski dan 2016/2017

Na sončni četrtek, prvega septembra 2016, so učenci in učenke Osnovne šole Šmarjeta ponosno zakorakali v novo šolsko leto. Po dolgem času so zopet srečali svoje prijatelje, sošolce, morebitne nove ljubezni ter si še preden so vstopili v šolsko stavbo, izmenjali vtise poletnih dni in noči. Bilo je kar nekaj za povedati, saj se niso videli dolgih 72 dni.

Najprej je ravnateljica pozdravila učence od 2. do 9. razreda, katere so razredniki in ponekod sorazredniki, povabili preko garderobe v skupne prostore, kjer so v pozdravnih besedah naše ravnateljice, ga. Nevenke Lahne izvedeli, da bomo v šolskem letu 2016/2017 praznovali kar 160 let šolstva v Šmarjeti. Pravo športno navdušenje pa se je pokazalo ob obljubah gospe županje, mag. Bernardke Krnc, ko je povedala, da bo šola dobila novo športno preobleko na stadionu.

2016-09-01 09.07.03

Da se je dan začel bolj sproščeno, se je učencem od 5. do 9. razreda pridružila še svetovna popotnica oz. bolje rečeno dobrotnica, dolenjka, Jana Dular, ki že sedmo leto živi in dela v Malawiju v Afriki, kjer pomaga malim Malawijcem do izobrazbe in hrane. Pripovedovala je o dogodivščinah, prigodah in nezgodah ter otrokom prebudila iskrice v očeh, saj je pripovedovala, kako živi svoje sanje. Učenci od 2. do 4. razreda so se nasmejali ob Pravljicah iz vreče, katere je predstavila slovenska igralka Nataša Tič Ralijan.

Prvošolčkom smo privoščili malce več spanja, saj so se pred šolo zbrali šele ob 8.30, kjer jim je ravnateljica predstavila novi razredničarki, kateri sta jih povabili v večnamenski prostor vrtca, kjer se jim je najprej predstavila s pravljicami Nataša Tič Ralijan, nato pa so odšli po razredih, kjer so skupaj s starši izvedeli vse, kar je potrebno za prvi šolski dan. Da se je dan lepše končal, so za zaključek dobili še torto, zaradi katere so sladkih ust odšli domov, kjer si bodo pripravljali torbe za jutrišnji prvi dan pouka, starim staršem in sorodnikom pa hiteli pripovedovati, kako “kulsko” je v šoli.

Vsem skupaj želimo prijeten pričetek šolskega leta 2016/2017, da bomo lažje šli “z znanjem odgovorno v svet”.

Seveda nas je pa preko poslanice nagovorila tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport, ga Maja Makovec Brenčič, katere besede si lahko preberete na strani ministrstva MIZŠ.

Ta vnos je bil objavljen v Aktualno, Novice 2016. Zaznamek za trajno povezavo.