MESEC MAJ – MESEC ZA DOBRA DELA

Za nekatere je mesec maj najlepši mesec v letu.  Je pa tudi mesec, ko se je rodil Henry Dunant, ustanovitelj Rdečega križa, ki je s svojo idejo o humanitarnim delu spremenil pogled na svet. Za nas pa je to mesec, ko se trudimo, da bi naredi čim več dobrega  za ljudi, ki so se znašli v stiski.

Pridružili se bomo kar trem dobrodelnim akcijam:

  1. KOŠARICA RDEČEGA KRIŽA

 V tednu od 20. do 24. maja bomo izvedli akcijo KOŠARICO RK. Tako kot vsako leto, bomo zbirali živila z daljšim rokom uporabe (riž, testenine, konzerve, moka, sladkor), higienske pripomočke in šolske potrebščine. Prav bo prišel pa tudi kakšen priboljšek (čokolada, keksi), ki si ga ljudje v stiski ne morejo privoščiti.

Svoje prispevke lahko vsak dan oddate v košaro pri dežurnem učencu.

 Vse zbrano bosta prevzela predstavnika KORK Šmarjeta in Bela Cerkev in poskrbela, da bo pomoč prišla v prave roke.

2. POMOČ OTROKOM IZ GAMBIJE

Naši bivši učenki, Nives Lužar, bi radi  priskočili na pomoč  pri zbiranju sredstev za  otroke iz Gambije.  Nives se v Gambijo odpravlja kot prostovoljka Društva ZA OTROKE SVETA. Delala bo v  izobraževalnem taboru z otroki iz revnih predelov Brufeta, ki imajo zelo majhno možnost za izobraževanje. Zbirali bomo šolske potrebščine in igrače. Stvari so lahko tudi rabljene. Prispevate pa lahko tudi 2 evra, s katerim boste enemu otroku v času tabora omogočili brezplačen obrok. Prispevke bomo zbirali v šolski avli med 27. in 29. majem.

 3. AKCIJA PODARIMO ZVEZEK

Gre za akcijo slovenske Karitas, v kateri želimo zbrati čim več novih, velikih in praviloma črtanih zvezkov za preko 12.000 socialno ogroženih osnovnošolcev. Učenci bodo prejeli tudi razglednico, na katero lahko narišejo ali zapišejo pozdrav za sovrstnika, ki bo zvezek prejel. Poklonjeni zvezek ali zvezke naj učenci prinesejo v šolo in ga oddajo razredniku, najkasneje do petka, 7. junija 2019.

Pravijo, da v življenju ni odločilno ‘imeti prav’, pač pa ‘biti dober’. In prav gotovo je lažje biti dober in pomagati, kot pa za pomoč prositi. Zato bodimo veseli in hvaležni, če smo med tistimi, ki imajo možnost pomagati in prispevajmo po svojih močeh.

Za vse prispevke se vam mladi prostovoljci že v naprej zahvaljujemo.

Ta vnos je bil objavljen v Novice 2019. Zaznamek za trajno povezavo.