Marjetka z rastočo knjigo 2017

OŠ Šmarjeta se je leta 2016 priključila vseslovenskemu projektu z naslovom Rastoča knjiga, katerega soustanovitelj in mentor je Državni svet. Rdeča nit tega projekta je spodbujanje vrednot, ozaveščanje o njih skozi branje knjig, vzgojo … Na ta način postajamo samostojnejši, bolj zavedni in načrtno poglabljamo oziroma razvijamo vrednote, kot so prijateljstvo, empatija, strpnost, odgovornost …. Samo branje ni dovolj, potrebno je znati to, kar preberemo, tudi uporabiti.
V letošnje šolsko leto smo zakorakali z natisnjeno obliko beležke, ki je sestavljena iz pomembnih informacij o tekočem šolskem letu, nekatere strani so namenjene obvestilom, opravičilom, zapisu šolskega urnika, bralni znački, domačemu branju … Osrednji del pa sestavlja beležka vrednot v obliki koledarja, ki bo učencem olajšal zapisovanje pomembnih dni, podatkov, domačih nalog … Koledar je opremljen z ilustracijami vrednot, ki so delo naših učencev.
Želimo, da naša »knjižica« zaživi v praksi, saj bo tako učiteljem kot učencem olajšala delo, vse pomembne informacije bodo sedaj zbrane na enem mestu in tako vedno pri roki.
Z vrednotami v obliki Osmih krogov odličnosti (po Prgiću) smo danes, 26. 10. 2017, oblikovali kulturni dan in se hkrati seznanili tudi s temo naslednje knjižice: Po dolini šmarješki nas vodi korak.

Kristina Ščuka

Ta vnos je bil objavljen v Novice 2017. Zaznamek za trajno povezavo.