Janez Kramarič – bivši učenec OŠ Šmarjeta

Janez Kramarič se je rodil 1. aprila 1958 v Šmarjeških Toplicah kot tretji otrok očetu Jožetu in mami Mariji Kramarič. Kot vzoren učenec je obiskoval Osnovno šolo Šmarjeta od leta 1965 do 1973. Šolanje je pričel v stari šoli v centru Šmarjete, dokončal pa že v novi, sedanji zgradbi.

V Novem mestu je dokončal srednjo tehnično lesno šolo, vendar ni dolgo vztrajal v svojem poklicu. Trenutno dela kot izolater. Vendar pa mu tudi prvotna žilica za umetnost ne da miru, saj je svoje pridobljeno znanje iz lesne tehnologije uporabil pri izdelavi svoje hiše in brunarice v Beli krajini. Med izobraževanjem v srednji šoli je spoznal ljubezen svojega življenja – ženo Jožico, s katero sta si kmalu ustvarila družino in imata 4 sinove,  4 vnukinje ter enega vnuka.

Kot ljubitelj umetnosti je bil že v osnovni šoli dejaven pri likovni vzgoji in srkal znanje tovariša Antona Dragana. Ustvarjati je pričel že v mladostniških letih, kasneje pa je kot samouk ustvaril preko 100 umetniških del. Najraje ustvarja z oljem na platnu, poizkusil pa se je tudi v drugih tehnikah (pastel, žganje na les, suhe barvice, tempere …).
Večino svojih del ima razstavljenih doma ter pri sorodnikih, ki jim je svoje umetnine podarjal za različne priložnosti.
To je njegova prva samostojna razstava.

Janez Kramarič, 041/625-916

Ta vnos je bil objavljen v Aktualno, Novice 2016, Starši - šola, Starši - vrtec. Zaznamek za trajno povezavo.