Irena Prešeren najboljša na državnem tekmovanju iz slovenščine za Cankarjevo priznanje

Tudi letos so se naši učenci udeležili tekmovanja iz slovenščine za Cankarjevo priznanje. Interesno tekmovanje (za učence 1.–7. razreda), ki poteka le na šolski ravni, je bilo izvedeno v mesecu aprilu. Selekcijsko tekmovanje (8.–9. razred) pa je potekalo od meseca novembra naprej.

Izhodišče letošnjega tekmovanja je bila misel »Rime srce, ritmi sveta«, učenci pa so morali izražati svoje misli in občutja od branju predpisanih pesniških zbirk. Osmošolci in devetošolci so se tako poglobljeno ukvarjali s pesniško zbirko Vinka Möderndorferja Romeo in Julija iz sosednje ulice. Regijskega tekmovanja so se udeležile Irena Prešeren, Klavdija Kovačič in Manca Hren iz 8. b ter Katja Čolič Aš in Živa Novak iz 9. b, ki so na tekmovanju tudi osvojile bronasto priznanje.

Skozi zelo gosto sito za udeležbo na državnem tekmovanju se je uspelo prebiti Ireni Prešeren, Klavdiji Kovačič in Katji Čolič Aš in tudi na tej ravni so bila dekleta uspešna. Ireni Prešeren pa je uspelo napisati najbolje ocenjen spis. Osvojila je 49 od skupno 50 točk. Bravo!

Vsem tekmovalkam čestitamo za njihov uspeh.

Vsekakor vabimo učenke in učence, da se tudi v prihodnjem šolskem letu udeležijo tekmovanja s področja slovenščine ter tako širijo svoje znanje in razvijajo veščino pisanja besedil.

 

Ta vnos je bil objavljen v Novice 2023. Zaznamek za trajno povezavo.